АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Чи буде Україна із хлібом: у південних областях стартував збір урожаю


9-07-2022, 17:00 |

Війна в Україні може призвести до продовольчої кризи. Окупанти не лише захопили понад 20% сільгоспугідь України (за оцінками NASA), а й регулярно обстрілюють пов'язану із зерном інфраструктуру на підконтрольній території.

 

Але незважаючи на це, українські аграрії не опускають руки та виходять у поля на збирання врожаю. У липні збирання врожаю розпочалося у південних областях України. Це Одеська, Миколаївська, Запорізька та Дніпропетровська області, пише Телеграф.

Виходячи в поле, фермери стикаються з викликами – може початися обстріл, а після нього – пожежа. Напередодні, 6 липня, пожежа після обстрілу розпочалася у Синельниківському районі Дніпропетровської області на підприємстві із сільгосптехнікою, також спалахнуло пшеничне поле. Погрозлива ситуація у районі Кривого Рогу — російська артилерія з боку Херсона знищила три поля із зерном.

Окупанти це роблять навмисно. Вони обстрілюють поля запальними снарядами з кількох сторін, щоб поле повністю вигоріло та аграрії не змогли зібрати врожай.

Продати зібраний урожай практично неможливо, адже заблоковано порти, тож доходи аграріїв знижуються.

Фермери впевнені, що Україні хліба вистачить, а ось про наступну посівну поки що не загадують.

Цього року, за даними першого заступника міністра аграрної політики та продовольства Тараса Висоцького, планують зібрати від 50 млн тонн зернових — урожай очікується трохи вищим за середньостатистичний за останні 5 років. Внутрішні потреби України при цьому близько 20 млн тонн. Як вивезти зерно на експорт – вирішується, а важливе питання – як зберігати зерно також відпрацьовується. Зокрема, планують використовувати тимчасові мобільні склади, що мінімізує ризик “прильоту” ракети.

 


Газета: На пенсии
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.