АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Цей день в історії: 20 серпня – Всесвітній день лінощів


20-08-2022, 19:00 |

20 серпня – 232-й день року за григоріанським календарем. До кінця року залишається 133 дні. Цього дня у світі відзначаються Всесвітній день лінощів.

 

День лінощів

Вважається, що День лінощів зародився в Колумбії, в Ітагуї (Itagüí) — промисловому центрі та густонаселеному місті. Він був заснований у 1984 році в день закриття Фестивалю промисловості, торгівлі та культури, пише УНН.

Одного разу колумбійці зрозуміли, що їм дійсно не вистачає спокою, і вийшли на вулиці, щоб оголосити всьому світу, що, крім права на свободу, права на інформацію і право вибору, людина потребує права на лінь.

Цього дня жителі мають право полінуватися “від душі”. Частина з них робить це пасивно — просто відпочиває вдома, навіть не встаючи з постелі. Інші вже вибирають активне неробство — виносять лежаки і шезлонги в парки і сквери, беруть із смачну їжу для перекусів на природі і пасивно спостерігають за тим, що відбувається навколо.

Ідею святкування Дня лінощів підхопило багато штатів, хоча дати святкування не завжди збігаються. Наприклад, у Колумбії та багатьох інших країнах це свято відзначають 20 серпня, в США – 10 серпня. Терміни святкування різні, але суть однакова – це прекрасний привід нічого не робити.

Мета свята зовсім не тому, щоб оспівувати ледарів. Його завдання – ефективна боротьба зі стресом і синдромом хронічної втоми – злісними переслідувачами наших сучасників.


Газета: На пенсии
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.