АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Електронне пенсійне буде доступне не всім українцям: подробиці


3-09-2022, 19:00 |
Електронне пенсійне посвідчення, запуск якого анонсували у Міністерстві цифрової політики, буде доступним не всім українцям.

Як пояснили у Пенсійному фонді України, електронний варіант пенсійного посвідчення за віком з’явиться у Дії лише у пенсіонерів, які отримали його після 2014 року. Е-пенсійне за віком підтягнеться автоматично – потрібно лише оновити програму.

Для отримання електронного посвідчення громадянам, які мають пенсійне посвідчення у вигляді книжечки, його потрібно замінити посвідченням-карткою – для цього потрібно звернутись до будь-якого сервісного центру Пенсійного фонду або через веб-портал електронних послуг ПФУ.

У той же час, як повідомили у Міністерстві соціальної політики України, якщо для завантаження на телефон електронного посвідчення за віком достатньо лише оновити додаток і він підтягнеться автоматично, то спеціальне пенсійне посвідчення (отримане у зв’язку з інвалідністю, втратою годувальника тощо) потрібно завантажувати самостійно – як, наприклад, COVID-сертифікат. Для цього необхідно оновити Дію до останньої версії, перегортати всі документи до останнього та натиснути «Додати документ – Пенсійне посвідчення – Додати посвідчення».

Додамо, що е-пенсійне має таку ж юридичну силу, як і пенсійне посвідчення, отримане до ПФУ та підтверджує призначення пенсії.

Нагадаємо, ми повідомляли, що в українців з’явилася можливість завантажити пенсійне посвідчення на телефон.


Газета: На пенсии
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.