АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 В Україні з’явилася кольорова монета номіналом 5 гривень


18-09-2022, 15:00 |

Національний банк України показав, як виглядає нова кольорова монета, яку випустили номіналом 5 гривень.

 

Цього тижня в Україні з’явилася нова кольорова монета номіналом 5 гривень. Нацбанк показав, як вона виглядає. Монета, присвячена Володимирському собору у Києві, вже увійшла в обіг.

На кольоровій монеті, яку 15 вересня випустив НБУ, зображено столичний Володимирський собор та фрагмент унікального орнаменту з його оздоблення.

У прес-службі Національного банку України повідомили, що нова монета стала 51-ю у серії “Пам’ятки архітектури України”.

Кольоровий друк – тамподрук – нанесений на аверсі монети на орнаментальному фоні. А на реверсі представлений фрагмент орнаменту арки бокових дверей собору, виконаний барельєфом. Під ним вказано роки будівництва: 1862–1882.
Регулятор зазначив, що основна цінність собору – його унікальні внутрішні настінні розписи. Їх виконали видатні художники, майстрами історичного, іконописного, фольклорного живопису. Наголошено, що наступного року Нацбанк планує випустити дві срібні пам’ятні монети “Володимирський собор у м. Київ”.

 

Кольорова монета виготовлена ​​із нейзильберу та випущена тиражем 35 тис. штук, зокрема 10 тис. штук у сувенірній упаковці. Вартість у сувенірній упаковці – 173 грн., а без неї – 107 грн.

Нагадаємо, раніше НБУ випустив набір монет, який присвятили збройним силам України. До нього увійшли 9 пам’ятних монет спецвипусків серії “ЗСУ”, які були введені в обіг у 2018-2020 роках.

Як відомо, навесні в США випустили монету в синьо-жовтих тонах – на підтримку України.


Газета: На пенсии
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.