АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Українці зможуть не купувати в ЄС місцеву телефонну сімку: наші користувачі отримають безкоштовний роумінг по всій Європі


18-09-2022, 19:00 |

Інтернет та телефонні дзвінки в Європі стануть безкоштовними: Україну включать до зони вільного роумінгу Євросоюзу.

 

Україна буде включена до зони безкоштовного роумінгу Євросоюзу, що дозволить нашим співвітчизникам економити гроші після перетину кордону. Українці зможуть вільно здійснювати дзвінки та користуватися Інтернетом, інформує today.ua.

Відомо, що у країнах ЄС правила безкоштовного роумінгу працюють із 2017 року. Тарифи на мобільний зв’язок під час подорожей не змінюються. Користувачі зазвичай оплачують свій тарифний план і далі користуються послугами так, ніби не виїжджали зі своєї країни.

Примітно, що додаткову плату не стягуватимуть навіть якщо людина дзвонитиме на номери, які обслуговуються іншими українськими операторами (наприклад, lifecell на Київстар тощо). Жителі Євросоюзу також не доплачуватимуть українським операторам мобільного зв’язку, коли відвідуватимуть нашу країну.

Для українців це стане нововведенням та приємною несподіванкою. Подробиці послуги надала голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн.

“Ми дамо Україні можливість максимально використати свій потенціал. Грунтуючись на успіху шляхів солідарності для забезпечення безперебійного доступу до єдиного ринку, включаємо Україну до нашої зони вільного роумінгу ЄС”, – зазначила вона.

Фон дер Ляйєн наголосила, що має намір обговорити питання з президентом України Володимиром Зеленським у ході візиту до Києва.

Безкоштовний роумінг також поширюватиметься на будь-які вхідні дзвінки чи повідомлення, які отримує українець за кордоном.

Таким чином людям не потрібно буде купувати SIM-карту місцевого оператора мобільного зв’язку в європейській країні, яку він відвідав. Це особливо стане в нагоді тим, хто виїжджає на короткий термін.

Нагадаємо, що Київстар продовжив абонентам безкоштовну послугу. Національний оператор мобільного зв’язку запропонував ще місяць користуватися акцією “Щасливий день”.


Газета: На пенсии
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.