АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Велике рокірування, або Реформа міністерств: кого з ким поєднають?


23-11-2022, 13:00 |

Щоб зменшити витрати на утримання чиновників, в уряді хочуть змінити структуру міністерств. Також реформа передбачає скорочення кількості держслужбовців. Які зміни очікуються?

 

У Кабміні планують скоротити кількість міністерств – замість двадцяти лишиться чотирнадцять. Це не означає, що їх ліквідують, частину просто переформатують і поєднають кілька міністерств в одне.

 Міністерство розвитку громад і територій, Міністерство інфраструктури і Міністерство реінтеграції тимчасово окупованих територій об’єднають у Міністерство розвитку інфраструктури і територій.

 Міністерство культури та інформаційної політики візьме на себе вирішення питань європейської інтеграції і стане Міністерством євроінтеграції, культури та інформаційної політики.

 Міністерство економіки, Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості (частково) та Міністерство аграрної політики і продовольства стануть єдиним Міністерством економічного розвитку.

 Міністерство цифрової трансформації, Національна агенція України з питань державної служби (держслужба) та Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості (частково) об’єднають у Міністерство цифрової трансформації.

• Міністерство у справах ветеранів об’єднається з Міністерством соціальної політики, і вони утворюють Міністерство у справах ветеранів та соціальної політики.

Наслідком реорганізації стануть масові скорочення у міністерствах та інших державних структурах. Загалом кількість держслужбовців скоротиться з 237 тисяч до 64 тисяч осіб.

Автори реформи підрахували, що звільнення чиновників дозволить щороку заощаджувати 12 мільярдів гривень, що є дуже суттєвим в умовах дефіциту бюджету. Така економія також дозволить підвищити заробітну плату працівників органів виконавчої влади вдвічі, без зростання державних витрат. Це, своєю чергою, мотивуватиме держслужбовців працювати ефективніше.


Газета: На пенсии
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.