АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Платежі за електроенергію прийдуть із новими сумами: кому доведеться заплатити більше


30-12-2022, 11:00 |

Сума в платіжках за електроенергію може відрізнятися від очікуваної, якщо не передати показання лічильника вчасно. У такому разі обленерго рахують «по середньому».

 

Про це повідомляє прес-служба оператора системи розподілу електроенергії компанії Yasno, пише РБК.

Як йдеться у роз’ясненні, щомісяця оператор розраховує обсяг споживання кожного клієнта. Такий розрахунок проводиться на основі показань лічильника, які в кінці періоду подав клієнт, зафіксував контролер або автоматично передав «розумний лічильник», якщо такий встановлений.

У випадку, коли оператор системи розподілу не отримав дані жодним із цих способів, він визначає обсяг середньодобового споживання. Його розраховують на підставі двох останніх показань, які в попередні періоди передав клієнт або зафіксував контролер.

Після цього інформацію про обсяг споживання від оператора системи розподілу отримує електропостачальник, на її основі здійснює нарахування і формує рахунок для клієнта.

«Саме через несвоєчасну чи нерегулярну передачу показань оператор системи розподілу змушений визначати обсяг „по середньому“. Він може істотно відрізнятися від фактичного споживання як у меншу, так і у більшу сторону. Відповідно, і сума в рахунку може не відповідати очікуванням клієнта»,

— йдеться у повідомленні.

Щоб цього уникнути і платити тільки за використану електроенергію, в Ясно радять регулярно передавати показання лічильника.

«Однак, якщо з певних причин (наприклад, за відсутності електроенергії) немає можливості зробити це в певний період, можна повідомити показання в інший час. Найголовніше — робити це регулярно, приблизно в однакові дати щомісяця, і тоді розрахунок обсягу споживання і сума до оплати будуть максимально точними»,

— додали в компанії.


Газета: На пенсии
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.