АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Субсидію не платитимуть: деяким українцям дали термін 30 днів


7-03-2023, 15:00 |

Громадяни України можуть отримувати субсидію на опалювальний період та весняно-літній. Для призначення житлової субсидії потрібно надати не лише заяву, а й низку документів, серед яких декларація, якщо в ній буде виявлено помилку, то пільгу не призначать.

 

Обов’язковим є подання декларації про доходи та витрати. У разі виявлення помилки у декларації уповноважений орган повинен сповістити заявника про помилку. При цьому уповноважений орган самостійно обирає форму такого повідомлення (особиста бесіда, поштовий зв’язок, смс-повідомлення, лист на електронну пошту, повідомлення через веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України або через Портал Дія).

Для усунення помилки людина може подати нову декларацію чи доповнити попередню.

Подавати виправлену декларацію людина може будь-яким зручним для неї способом. Ви можете виправити помилку протягом 30 календарних днів з дати подання документів. У той же час, 30-денний термін виправлення помилки може бути продовжений на час хвороби заявника. При цьому факт хвороби має бути підтверджений документально.

Якщо протягом певного терміну помилку у декларації (або заяві) виправлено не було, у призначенні житлової субсидії буде відмовлено.

Про це заявника повідомляють протягом трьох календарних днів із дня ухвалення такого рішення.

При цьому заявник про прийняте рішення інформується з врученням відповідного паперового повідомлення під особистий підпис із зазначенням причин відмови та порядку оскарження прийнятого рішення або через веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України або Портал Дія.

У період дії воєнного стану в Україні уповноважений орган може повідомляти заявника про ухвалене рішення у телефонному режимі з внесенням відповідного запису до окремого журналу реєстрації інформування заявників.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, за які покупки можуть позбавити субсидії.


Газета: На пенсии
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.