АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Що любили готувати українські письменники: Микола Гоголь обожнював вареники на кисляку


18-04-2024, 19:00 |

Багато які наші письменники любили добре поїсти і нерідко самі готували свої оригінальні страви. Одні рецепти збереглися донині у сімейних архівах, інші - письменники докладно описували у творах.

Багато які наші письменники любили добре поїсти і нерідко самі готували свої оригінальні страви. Одні рецепти збереглися донині у сімейних архівах, інші - письменники докладно описували у творах.

Микола Гоголь: вареники на кисляку

Інгредієнти

 

Кисле молоко – 0,5 літра, борошно – 5 склянок, цукор – 2-3 столові ложки, вишня – 0,5 кілограма, яйця – 1-2 штуки, сода – 1 чайна ложка.

Приготування

  • Вишні очистити від кісточок, засипати цукром і залишити на півгодини.
  • Злити сік, додати ложку цукру і довести до кипіння, щоб вийшов сироп.
  • Просіяти борошно із содою та сіллю.
  • Збити яйця, влити кисле молоко, додати борошно і замісити тісто.
  • Залишити на 30 хвилин.
  • Потім скачати тісто у ковбаску, нарізати її шматочками і розкачати у невеликі кружечки.
  • На кожен викласти по 4-5 вишень і скрипіти краї.
  • Варити у киплячій підсоленій воді п’ять хвилин після спливання.

Викласти на тарілку, додати шматок вершкового масла, полити вишневим сиропом.


Газета: На пенсии
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.