АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Після створення Ради з підприємництва тиск на бізнес зріс – власник "Текстиль-Контакт"


17-09-2024, 13:00 |

Після створення Ради з питань підтримки підприємництва ситуація з тиском на бізнес погіршилася і жодних зрушень не відбулося.

 

Таке спостереження висловив директор групи "Текстиль-Контакт" Олександр Соколовський під час Forbes Business Breakfast.

Олександр Соколовський,59, є співвласником однієї з найбільших текстильних компаній України «Текстиль-Контакт». До групи входять девʼять підприємств у семи регіонах України. 

«Текстиль-Контакт» орієнтована на роботу під замовлення та на оптовий продаж, реалізує свою продукцію у чотирьох гіпермаркетах «Тканини» та шоурумі в Києві. У 2023 році виторг групи компаній «Текстиль-Контакт» зріс на 37%, до 2,6 млрд грн, свідчать дані YouControl. 

Водночас Соколовський є співзасновником Ukrainian Fashion Week та Президентом всеукраїнського обʼєднання роботодавців легкої промисловості. На початку 2024 року до його регалій додалася ще одна – разом з іншими підприємцями він заснував громадських рух «Маніфест 42», щоб захистити український бізнес від свавілля силовиків, чиновників і суддів. 

"Трьохмісячний мораторій на перевірки й силові дії проти бізнесу спрацював, однак зараз ситуація погіршилася. За останній рік зрушень у бік захисту підприємців не відбулося",

– зазначає він.

Нещодавно він подав запит до Ради з підприємництва щодо одного зі своїх кейсів, який наразі знаходиться на розгляді юристів РППП. Однак підприємець висловив занепокоєння тим, що в Україні досі існує можливість для тиску на бізнес.

"Якщо такі ситуації продовжуватимуться, то українці або не повернуться, або поїдуть після війни з України. Це не та країна, за яку ми боремося,"

– наголосив Соколовський.

Нагадаємо:

Олександр Соколовський, власник текстильного підприємства України "Текстиль-Контакт", заявив про тиск на бізнес з боку Голосіївської прокуратури Києва.

Один з агрохолдингів України Prometey заявив про фінансові труднощі й що перебуває на межі закриття, зокрема через тиск податкової.


Газета: Слово
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.