Українці псують французам апетит: жаб’ячі лапки під загрозою через курятину з України
Сьогодні, 17:00 |
О, які часи настали! У Франції — країні гурманів, трюфелів і делікатесів з жаб’ячих лапок — паніка. Виявляється, українці підсунули їм курятину замість жаб’ячих лапок. Як посміли? Як це українське м’ясо птиці заполонило витончені прилавки французьких ринків, відтіснивши благородну продукцію корінних галльських птахів?
Так, Франція офіційно обурена. Міністр сільського господарства мадам Анне Женевар майже в прямому ефірі заявила, що треба вже обирати: підтримувати Україну у війні — чи французьких фермерів. Жодних напівтонів. Бо, бачте, коли митні тарифи скасували, це «дестабілізувало внутрішній ринок Франції». Жах! Курка замість жаби. Просто жах!
Але найцікавіше — це новий рефрен Євросоюзу: "Ми з вами, українці... але не у нас вдома й не за наш рахунок". Спершу це співали поляки, потім підхопили німці, тепер підтягнулися французи. Ну а як інакше? Любов — любов’ю, а фінансові інтереси — святе.
І ось уже з Брюсселя надходять зловісні сигнали: Єврокомісія не проти не продовжувати торгові пільги, які так щедро подарували Україні на початку великої війни. Мовляв, "погуляли — і досить". Хто не зрозумів — пояснюють зрозуміліше: час платити за вхід.
Цікаво, а що ж у нас у відповідь? А в нас — уряд Шмигаля, який живе за принципом: «цей бенкет триватиме вічно». Поки в Європі рахують збитки своїх фермерів, у нас рахують гранти на реформу митниці, щоб ще швидше возити ту саму курятину.
Але день Х близько. І коли він настане, український експорт повернеться до довоєнних правил, з усіма квотами, мита́ми й інспекціями, наче жодної війни й не було. І тоді запитають — а чим же займався Кабмін усі ці роки? Готував стратегію? Розвивав промисловість? Створював конкурентні ланцюги поставок?
Ні. Годував французів куркою — без рецепту, без дозволу і, головне, без компенсацій.
Так що, мадам Женевар, не хвилюйтесь. Скоро й курки не буде.
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.