АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 На роль Арестовича хочуть запросити Кіану Рівза


25-09-2022, 17:00 |

Наступного року в Україні планують розпочати знімати фільм "Азов-сталь". За заявкою продюсерів, це не просто чергова картина про нинішню війну, це частина мультипроекту, який вони зараз запускають.  За словами автора сценарію та одного з продюсерів Сергія Калиновського, це буде фантастична історія, заснована на реальних подіях з елементами мюзиклу.

 “Ми хочемо зняти не лише фільм, а й перенести цю історію на театральні підмостки. Проект включає десять вже відомих пісень. Серед них - “ŻYTO” українського кантрі-виконавця Joryj Kłoc та “Каштани” гурту "Сонячна Машина",

– каже Калиновський.

Сюжет фільму – це кілька новел, яких поєднує одне місце дії та головні герої. Це історія захисників "Азовсталі", і майже всі головні герої мають прототипів, але це не буде спроба реставрувати реальні події. За ідеєю автора це буде фантастична історія чи, якщо хочете, казка. Головні герої – це не просто українські воїни, які перетворили завод на фортецю. Це цілий народ азів, у якого крила зі сталі, які захищають їх не тільки від куль, а й від життєвих проблем.

Їхні антагоністи, звісно ж, росіяни, зображені у вигляді іншого народу. У них також є крила, але не сталеві, і літати вони не здатні. Єдина їхня перевага – у багато разів більша кількість.

Щодо кастингу акторів, то він ще не проводився. Почасти це залежатиме від суми грошей, яку зможуть зібрати за допомогою краудфандингу та закордонних інвесторів.    

"В ідеалі я розраховую на те, що антигероя, прототипом якого є Путін, зіграє наш актор Олексій Горбунов, а от на роль Олексія Арестовича, якщо в нас вдасться зробити повноцінний міжнародний проект, ми хочемо запросити Кіану Рівза",

– каже Калиновський.

Зовсім нещодавно на продюсерів іншого проекту про нинішню війну "Буча" посипалася маса хейту, причому жорсткого настільки, що деяких прототипів, які пережили окупацію, критики з соцмереж вже довели до сліз. Тому автори і керівники проекту "Азовсталь" Владо Роглев і Сергій Калиновський уже запаслися “протиотрутою”.

"Наш проект має контрпропагандистський характер. Ми хочемо цю картину показати насамперед західному глядачеві, щоб вони нарешті зрозуміли, що в Україні ми, люди, воюємо з нелюдями. І щоб до окремих іноземців нарешті дійшло, що якщо завтра ми впадемо, то наступними будуть вони. Проте ми не хочемо нікого залякувати. Просто на прикладі "Азов-сталі" хочемо показати, що ми все одно переможемо. Ну а щодо чорної комедії, то жорсткі жарти будуть лише про ворогів”,

– каже Калиновський.

Сценарій цього проекту вже готовий повністю, його було написано ще до того, як захисників "Азовсталі" вдалося обміняти на Медведчука. Почасти тому цього епізоду в картині не буде. Але це не єдина причина. За словами авторів, їм хотілося цю історію зробити трохи ширшою і кінематографічнішою. Тому фінал буде іншим, більш казковим і містичним.


Газета: Слово
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.