АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 В ОДЕСЬКОМУ ПОРТУ ЗАБЛОКОВАНО КОРАБЕЛЬ ІЗ БАГАТОТИСЯЧНИМ ВАНТАЖЕМ ЗЕРНА


31-10-2022, 11:00 |

Через односторонній вихід агресивної країни-сусідки із «зернового» договору в Одесі застрягло судно з 40 тисячами тонн зерна, повідомляє міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

 

 

Він зазначає, що РФ блокує «зерновий коридор», а в порту Одеси застряг суховантаж IKARIA ANGEL, він мав перевезти до Ефіопії 40 тисяч тонн пшениці. Слід зазначити, що африканська країна зараз перебуває на межі голоду.

«Судно IKARIA ANGEL із 40 000 тонн пшениці мало сьогодні вийти з українського порту. Ця продукція була призначена для жителів Ефіопії, які перебувають на межі голоду. Але через блокування «зернового коридору» Росією експорт неможливий»,

- розповіли в Мінінфраструктури.

Нагадаємо, росіяни зупинили дію угоди щодо вивезення зерна з портів України. Блокування морської логістики пояснюють атакою дронів на Севастополь, яку в Міноборони північної країни, що розпочала війну проти України з метою анексії її територій, назвали «терактом, здійсненим київським режимом за участю фахівців Великобританії».

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав усі держави висунути вимоги «припинити голодні ігри» та продовжити виконувати свої зобов’язання.

У портах України зібралися мільйони тонн зерна, зрив постачання продукції вже призвів до зростання світових цін на продовольство.


Газета: Слово
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.