АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Українцям доведеться жити в умовах регулярних відключень електроенергії щонайменше до кінця березня.


22-11-2022, 13:00 |

Українцям доведеться жити в умовах регулярних відключень електроенергії щонайменше до кінця березня. Такий прогноз озвучив гендиректор компанії YASNO Сергій Коваленко на офіційній сторінці у фейсбуці.

 

"Енергетики, незважаючи на погану погоду, зараз максимально намагаються завершити відновлення до ще більших холодів. І хоча зараз відключень поменшало, я хочу, щоб усі розуміли: швидше за все, жити в режимі відключень українцям доведеться як мінімум до кінця березня",

— написав Коваленко.

Також гендиректор YASNO спрогнозував, що ситуація в енергетиці в Україні може розвиватися за кількома сценаріями.

По-перше, якщо нових атак на енергомережу не буде, то за нинішніх умов генерації електроенергії дефіцит потужності може бути рівномірно розподілений по всій країні. Відключення електрики будуть у всіх регіонах нашої країни. Але вони стануть рівномірнішими і менш тривалими.

По-друге, якщо електромережу сильно пошкодять ЗС РФ під час ракетних атак, доведеться задіяти не тільки погодинні стабілізаційні відключення, а й екстрені, коли світла може не бути дуже тривалий час.

Нагадаємо, з Києва можуть евакуювати 3 млн осіб у разі тривалого відключення електрики. 

Київська міська адміністрація готується до тотальної евакуації мешканців столиці у разі повної відмови електромережі. Як повідомляє газета New York Times із посиланням на чиновників КМДА, з міста збираються вивезти приблизно 3 млн осіб.

Оглядачі цитують слова голови Департаменту муніципальної безпеки КМДА Романа Ткачука, який повідомив, що подальші удари ЗС РФ по системі енергопостачання можуть знеструмити столицю. Це може спричинити немислиме — тотальну евакуацію мільйонів киян.

"Ми розуміємо, що якщо Росія продовжить такі атаки, ми можемо втратити всю нашу систему електропостачання. Якщо не буде електрики, не буде ні води, ні каналізації. Тому зараз уряд і міська адміністрація вживають усіх можливих заходів для захисту нашої системи електропостачання",

– розповів Ткачук.

Журналісти зазначають, київська влада отримає за менш ніж 12 годин повідомлення про те, що мережа знаходиться на межі відмови. Однак, за словами Ткачука, зараз ситуація цілком керована і ознак того, що велика кількість людей залишає Київ немає.


Газета: Слово
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.