АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Притула замість Зеленського, Кличко в запасі


2-03-2023, 13:00 |

  Так виглядає нове опитування серед населення України, представлене  Національним демократичним інститутом США (NDI). Так, по їхній версії, партії, яку очолює Сергій Притула, симпатизують 49% опитаних, президентської партії "Слуга народу" – 41%. До партії "УДАР Віталія Кличка" дуже позитивно чи позитивно належать 27% українців. Найменше позитивне ставлення українців до ОПЗЖ (6%).

Традиційно, крім цифр, що стосуються сприйняття українцями війни, позиції суспільства щодо НАТО та можливих переговорів, інститут проводить і виміри політичних переваг.

29% українців не загадують період, скільки ще триватиме війна.26% вважає, що війна триватиме ще від 6 до 12 місяців.22% - від 3 до 6 місяців.Більшість (54%) українців дуже оптимістично налаштовані щодо майбутнього України.35% – скоріше оптимістично, ніж песимістично.

88% українців добре/відмінно оцінюють діяльність Зеленського.34% опитаних оцінюють діяльність Верховної Ради України не добре, не погано.

За результатами опитування, українці найбільше довіряють Збройним Силам України, Президенту Володимиру Зеленському та ДСНС.

92% українців вважають за прийнятне встановлення миру шляхом повернення територій підконтрольних Україні до 2014 року, що включають увесь Донбас і Крим. 66% українців не хочуть переговорів із Росією для спроби досягнення миру. Примітно, що порівняно з травнем 2022 року ситуація практично дзеркальна – на той час 59% українців висловлювалися за переговори.

Підтримка євроатлантичної інтеграції України стрімко зросла з початку повномасштабної війни: 92% підтримали членство України в ЄС та 86% підтримали членство в НАТО.Прагнення євроатлантичної інтеграції, яке раніше було однією з найсуперечливіших тем в Україні, тепер однаково підтримується по всій країні, у тому числі на сході та півдні України.

Серед особистих симпатій три лідери – Зеленський (91%), Залужний (87%) та Притула (81%).Далі йдуть мер Києва Кличко (65%), радник ВП Подоляк (63%) та несподівано прем'єр Денис Шмигаль (62%).А ось Арестович, який попередні два рази був у лідерах поряд із Кличком та Подоляком, суттєво втратив у симпатиках – 48% українців він подобається, а 37% його не люблять. Навіть голова РНБО Данилов, відвертий ворог Арестовича, вже вищий за нього в цьому списку.

Ще цікаві цифри щодо того, звідки отримують українці інформацію. 67% використовують месенджери та телеграмканали, а телебачення вказали в джерелах лише 55%. Майже 40% отримують з вебсайтів та майже 30% – сарафанне радіо в особі родичів та друзів. Майже половина опитаних не дивиться телевізор як джерело новин, натомість використовує анонімні месенджери.

Соціологічне дослідження "Можливості та перешкоди на шляху демократичного переходу України" було проведено Національним демократичним інститутом з 4 по 16 січня 2023 року. Польові роботи виконували соціологи Київського міжнародного інституту соціології. В опитуванні, яке проводилося телефоном з використанням програмного забезпечення CATI, взяли участь 2508 респондентів. Випадкова похибка для національної вибірки не перевищує 2,2%.


Газета: Слово
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.