АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 У підриві греблі Каховської ГЕС Кремль звинуватив Київ


6-06-2023, 15:00 |

Вранці 6 червня Оперативне командування "Південь" повідомило, що російські окупанти підірвали Каховську ГЕС, згодом ОВА підвердила цю інформацію. Повністю зруйнована гребля і машинна зала ГЕС. Вода рухається великим потоком і дуже швидко. ГЕС відновленню не підлягає. 

 

У мікрорайоні Корабел у Херсоні вимкнули електропостачання у зв’язку з підтопленням, яке виникло в результаті підриву Каховської ГЕС окупантами.

Президент Володимир Зеленський скликав екстрене засідання РНБО через підрив дамби Каховської ГЕС. 

Збройні сили України запевняють, що підрив росіянами Каховської ГЕС не завадить Силам оборони і далі звільняти окуповані території.

У зоні затоплення перебувають понад 80 населених пунктів, евакуації потребують приблизно 16 тисяч жителів. Станом на 12:30, за словами очільника МВС Ігоря Клименка, затоплено вже 24 населені пункти.

У Кремлі заявили, що греблю Каховської гідроелектростанції "підірвала українська сторона". Прессекретар Путіна Дмитро Пєсков, якого цитує російське видання РБК, а також ТАСС, повідомив:

"Ми можемо вже зараз однозначно заявити, що йдеться про навмисну диверсію української сторони. Ця диверсія потенційно може спричинити дуже важкі наслідки для кількох десятків тисяч жителів регіону, екологічні наслідки, наслідки іншого характеру, які ще тільки належить встановити".

Пєсков заявив, що Україна "переслідувала мету - позбавити Крим води". Він також відкинув звинувачення на адресу російських військових:

"Падає рівень води у водосховищі. І відповідно скорочується подача в канал, різко скорочується. Судячи з усього, пов'язана диверсія і з тим, що почавши 2 дні тому великомасштабні наступальні дії, зараз українські збройні сили не досягають поставлених цілей. Ці наступальні дії захлинаються"

Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу про теракт за фактом руйнування греблі Каховської ГЕС і затоплення територій.

Нагадаємо: За попередньою інформацією, Каховську гідроелектростанцію підірвала 205-та мотострілецька бригада збройних сил РФ.


Газета: Слово
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.