АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Путін: Можу знищити будь-яку будівлю в центрі Києва, але не буду. Чому? Не скажу


16-06-2023, 17:00 |

Президент Росії Володимир Путін запевняє, що може "знищити будь-яку будівлю в центрі Києва" і без ядерної зброї, однак не робить цього "з низки міркувань"; яких саме міркувань – назвати відмовився.

 

Путін на Петербурзькому економічному форумі 16 червня повідомив:

"Якщо ми під Києвом знищили 5 комплексів "Патріот" (Україна спростовувала знищення комплексу - ред.), то що нам вартує знищити будь-яку будівлю або споруду в центрі Києва. Немає таких обмежень. Ми не робимо цього з низки міркувань".

На уточнююче запитання, з яких саме міркувань, Путін відповів:

"Їх багато. Я вам потім скажу". 
"Але така можливість є. Усі це розуміють. Просто всі чекають, що ми почнемо кнопки натискати (використовувати ядерну зброю - ред.), але немає такої необхідності. Це перше міркування – такої необхідності немає, тому що противник на лінії фронту успіху не має".

Також Путін заявив, що удари по російській території мають на меті спровокувати Росію на дії у відповідь, щоб потім "тицьнути пальцем" і сказати: "ось, дивіться, які вони злісні".

Довідково: Міноборони Росії заявляло про нібито знищення зенітного ракетного комплексу "Patriot" в Києві за допомогою гіперзвукового ракетного комплексу "Кинджал". Повітряні сили ЗСУ спростували цю заяву.

В Білому домі заявили, що не можуть підтвердити повідомлення про ураження системи "Patriot" в Україні. Водночас у США допустили, що комплекс міг бути пошкоджений.


Газета: Слово
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.