АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 24 всеукраїнський культурний конкурс «Українська мова – мова єднання» - попередні підсумки


23-06-2023, 11:00 |

 Голова правління Одеської регіональної організації Національної Спілки журналістів України Юрій Работін підвів попередні підсумки 24 всеукраїнського культурного конкурсу «Українська мова – мова єднання».

«До оргкомітету конкурсу надійшло 220 робіт. На сьогоднішній день це дуже приємні показники і говорить про те що інтерес до конкурсу не стихає, а навіть навпаки, зростає. Мені дуже приємно що цього року в номінації присутні «Вісті Снігірівщини» з Миколаєва газета «Вперед» з Бахмута і звичайно, газета «Новий день» де редактор мій земляк з Херсонщини. Дивитися на ці газети, які надсилають до офісу Союзу журналістів всі вони будуть учасниками 24 всеукраїнського культурного конкурсу «Українська мова – мова єднання». Номінації в цьому році ми не міняли, вони такі самі як і були раніше.
На перше місце ми поставили номінацію, яка безпосередньо відноситься до подій, які відбуваються нині в нашій державі. Номінація називається так «Рубежі подвигу та безсмертя».Я хотів був презентувати вам книгу яка вийшла в Києві її видала Київська спілка журналістів, називається вона «Україна журналісти на передовій». Книга, яка вийшла, вона вже є в бібліотеках України. Хочеться за це подякувати пані А. Малієнко, Юрію Бондарю, Анатолію Яковцю, які кожний внесли вклад видання цієї прекрасної книги. Вона відображує військовий стан нашої держави, в якому діють наші журналісти, це життя с передової, це спогади…
В номінації «Пам’ятки України» мені приємно, що молодий автор Олександр Міняйло видав книгу. Це хлопець, якій зараз знаходиться на передовій і ця книга теж важливе надбання нашого форуму.  Крім того, хочу зауважити на тім, що всі книжки, які прибули на нас конкурс «Українська мова – мова єднання» будуть виставлені в нашій народні бібліотеці і таким чином будуть доступні широкому загалу читачів.
Приємно що відродили випуск своєї газети "Рідне слово" товариство "Просвіта" в місті Чорноморськ», - зазначив Юрій Работін.

  Далі Юрій Работін презентував спецвипуск газети «Золотослів», який присвячений роковинам пам'яті Івана Михайловича Дзюби. До оргкомітету 24 всеукраїнського культурного конкурсу «Українська мова – мова єднання» надійшли листи підтримки з Офісу Президента, Верховної Ради, Міністерства культури, Одеської обласної ради, Одеської міської ради та   Уповноваженого із захисту державної мови.

 Юрій Работін презентував робочий макет майбутнього «Золотосліву» - газети, яка вийде до підведення результатів конкурсу і зауважив, що в минулому році газета конкурсу вийшла на шестидесяти восьми шпальтах і виразив сподівання, що цього року вона буде неменша по об’єму. У цьому році у газеті буде надруковано адреси усіх центрів журналістської солідарності, які є на теренах України.

«До дня незалежності України ми будемо знати, де і як ми будемо проводити наш конкурс. Ми не стоїмо на місці працюємо на загальний результат», - підкреслив голова правління регіональної організації Національної Спілки журналістів України Юрій Работін


 


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.