АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 У МЗС УКРАЇНИ "ВИПРАВИЛИ" ФОРМУЛЮВАННЯ G20 ЩОДО РОСІЙСЬКОГО ВТОРГНЕННЯ


9-09-2023, 17:00 |

Речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко поставив під сумнів правильність формулювань щодо війни РФ проти нашої держави, які узгодили лідери країн Групи двадцяти 9 вересня в межах спільної декларації зустрічі в Індії.

 

У Facebook він висловив подяку від української сторони тим партнерам, які намагалися включити в текст документу сильні формулювання. 

"Водночас в частині щодо агресії Росії проти України Групі двадцяти немає чим пишатися. Очевидно, що участь української сторони дозволила би учасникам краще зрозуміти ситуацію. Принцип «нічого про Україну без України» залишається ключовим як ніколи",

– прокоментував Ніколенко.

Речник МЗС показав, як могли б виглядати основні елементи декларації, щоб більше відповідати реальності. 

На відповідному скріншоті він виправив словосполучення "війна в Україні" на "війна проти України", а слова "всі країни повинні" на "Росія повинна" – йдеться про дотримання принципів ООН, неприпустимість ядерних погроз і непорушність територіальної цілісності та суверенітету. Також Ніколенко вважає, що всі країни G20 мали засудити російське вторгнення та закликати РФ до негайного припинення війни.

 Раніше повідомлялося, що президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган закликає лідерів держав G20 задовольнити деякі вимоги Росії для відновлення "зернової угоди".


Газета: Слово
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.