АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Щодня з України виїжджає близько 6 тисяч чоловіків призовного віку через західний кордон – ДПСУ


21-12-2023, 17:00 |

За добу близько 6 тисяч чоловіків призовного віку виїжджають через західний кордон України, з них за системою "Шлях" як волонтери – 150-200 осіб.

 

Джерело: "Суспільне" із посиланням начальника відділу організації прикордонного контролю Західного регіонального управління Державної прикордонної служби, полковника Ігоря Матвійчука

Деталі: Матвійчук не уточнив, скільки чоловіків повертаються в Україну.

За його словами, останнім часом збільшилася кількість чоловіків, які беруть шлюб з багатодітними мамами, щоб виїхати з кордон. Крім того, є багато випадків, коли виїжджають в якості супроводжуючих тих, хто має інвалідність.

Він пояснив, що в законодавстві не деталізовано можливість контролю за людиною, яка супроводжує особу з інвалідністю. Тобто одну особу з інвалідністю можуть супроводжувати в різний час різні люди на підставі акту встановлення факту догляду, який "видається будь-кому". Матвійчук наголосив, що його можна підробити. 

Таким чином, з однією особою з інвалідністю можуть виїхати кілька людей, а перевірити, чи повернулися попередні, як наголосив Матвійчук, неможливо. 

"Ця система потребує вдосконалення. Міністерство соціальної політики має врегулювати це питання",

– сказав він.

Посадовець також зауважив, що за такі дії законодавство не передбачає відповідальності. Він додав, що великий відсоток чоловіків, які виїжджають за кордон, мають довідки про непридатність до військової служби.

Він також навів приклад "найкумеднішого випадку", свідками якого були прикордонники,  – зміною статі за документами.

Пряма мова: "Чоловік призовного віку змінив у РАГСі документи: був Антон, став – Тоня. Але насправді стать він не змінював".

Нагадаємо: 

  • До цього журналісти ідентифікували понад 2 248 чоловіків, які виїхали за кордон за дозволами Львівської ОВА через призначену для далекобійників систему "Шлях" та не повернулися, а також 372 організації, причетні до їх переправлення. 

Джерело


Газета: Слово
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.