АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Іноземні кредитори підштовхують Україну до поновлення виплат за боргами


6-05-2024, 15:00 |

Іноземні кредитори підштовхують Україну до відновлення виплат за боргами після тривалої перерви. Про це пише Wall Street Journal.

Мова про власників українських облігацій, включаючи інвестиційні компанії BlackRock та Pimco. За даними джерел, вони формують комісію та наймають консультантів для переговорів щодо відновлення виплат, які були призупинені після початку війни в Україні.

Терпіння міжнародних кредиторів України "починає вичерпуватися", пише видання.

Вони хочуть, щоб українська влада підписала угоду, за якою знову розпочала б виплати відсотків за кредитами — в обмін на списання “значної частини” боргу.

Повідомляється, що така пропозиція вже озвучена українській владі. Інвестори планують отримувати від України 500 мільйонів відсоткових виплат щорічно. Загалом у кредиторів українських облігацій на 20 мільярдів євро.

WSJ пише, що якщо Україна не відновить виплат за боргами іноземним кредиторам, на неї може чекати дефолт вже до осені.

Якщо угоду не укладуть, Україна може оголосити дефолт — оскільки в серпні закінчаться канікули з обслуговування держборгу, запроваджені іноземними фондами після повномасштабного вторгнення РФ.

Водночас влада США та інші західні країни стурбована вимогами кредиторів. Вони побоюються, що на виплату відсотків підуть гроші, виділені Україні як допомога, зазначає WSJ. Самі ці країни надали Києву кредитні канікули до 2027 року.


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.