АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Потрібні робітники? Ми навчимо!


29-08-2024, 13:00 |

Минулого четверга в Одесі пройшов регіональний форум на тему «Підготовка фахівців в центрах профтехосвіти Державної служби зайнятості: навчання українців для потреб бізнесу» в межах національного проєкту «Реформування системи підтримки та розвитку трудового потенціалу». Цей проєкт реалізовується Міністерством економіки України в партнерстві з ГО «Розвиток бізнес-сектору України» за підтримки проєкту Агенції США з міжнародного розвитку (USAID) «Зміцнення громадської довіри (UCBI)».

 

Форум зібрав більше 200 роботодавців, представників влади, бізнесу, громадських організацій з різних регіонів України, а також соціальних партнерів служби зайнятості.

Основні питання, які обговорювали учасники: виклики ринку праці південних регіонів України та напрацювання шляхів їх подолання; можливості Центрів профтехосвіти щодо навчання, перенавчання та перекваліфікації безробітних, які зареєстровані в службі

зайнятості, працівників підприємств, організацій та установ та інших осіб; реформування системи підтримки та розвитку трудового потенціалу.

Директор Державної служби зайнятості Юлія Жовтяк презентувала можливості для роботодавців, які сьогодні пропонує Державна служба зайнятості для підтримки та нарощування кадрового потенціалу: підбір кваліфікованих працівників, професійне навчання, компенсаційні програми, сприяння в започаткуванні власної справи.

У своїй структурі Державна служба зайнятості має 8 діючих центрів професійно-технічної освіти. Одеський центр профтехосвіти (ЦПТО) має сучасну та потужну базу для навчання працівників. Так, за 13 років існування понад 100 000 українців пройшли тут навчання по 33 ліцензованим професіям та 150 освітнім програмам. 99% всіх, хто пройшов навчання, за результатами опитування задоволені рівнем освіти, і 90% з них працевлаштовуються після закінчення.

Як відзначила Юлія Жовтяк, наразі на базі Одеського ЦПТО в рамках реалізації проєкту буде створена наглядова рада з числа роботодавців, яка ініціюватиме ліцензування професій, потрібних у регіоні, ініціюватиме розроблення освітніх програм, подаватиме Міністерству економіки України рекомендації щодо діяльності закладу освіти та впровадження нових проєктів з підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації робітників.

— З початку цього року 1135 безробітних пройшли навчання у нашому центрі, — додав директор Одеського обласного центру зайнятості Микита Коренєв. — Ми очікуємо від найбільших роботодавців регіону, що вони передивляться наші можливості, можливості цього навчального центру та, відповідно, нададуть свої пропозиції, свій запит. Для того, щоб можна було налагодити ефективну співпрацю з ними та підготувати у реальні терміни кваліфікованих спеціалістів.

В Одесі був перший регіональний форум на тему «Підготовка фахівців в центрах профтехосвіти Державної служби зайнятості: навчання українців для потреб бізнесу». Наступні пройдуть в Дніпрі, Сумах, Полтаві, Рівному, Львові, Івано-Франківську та Харкові.

Олег СУСЛОВ


Газета: Вечерняя Одесса
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.