АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Відбувся Bolgrad Ethno Fashion—2024


16-10-2024, 13:00 |

Яскравою культурною подією відзначилась минула субота в Болграді. На сцені КЗ «Центр культури та дозвілля» Болградської міської ради відбувся V ювілейний фестиваль національних культур Bolgrad Ethno Fashion — 2024, в якому взяли участь представники із різних куточків багатонаціональної Бессарабії.

 

Розпочався захід з хвилини мовчання, якою присутні вшанували пам’ять загиблих українців. Після чого для відкриття фестивалю на сцену піднявся болградський міський голова Сергій Димитрієв.

— Фестиваль Bolgrad Ethno Fashion несе надзвичайно важливу місію — збереження та популяризацію нематеріальної культурної спадщини Болградщини, яка об’єднує різноманітні етноси та традиції Бессарабії, — підкреслив Сергій Димитрієв. — А сьогодні, у ці нелегкі часи, наш фестиваль має ще одне важливе завдання — підтримати наших захисників.

Показ складався з трьох блоків — демонстрації автентичних, фольклорних та стилізованих костюмів, що супроводжувалася розповіддю про кожне унікальне вбрання українців, болгар, албанців, гагаузів Бессарабії. Але, окрім дефіле, яке не залишило нікого байдужим, учасники фестивалю підготували ще й масштабні, чаруючі фольклорно-обрядові дійства. І все це гармонійно перепліталося з концертними номерами. Наприкінці фестивального вечора учасники заходу разом з глядачами закружляли в одному дружному хоро.

Додамо, що паралельно з фестивалем в фойє «Центру культури та дозвілля» проходив благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ, зібрані кошти з якого будуть передані на підтримку Збройних Сил України.

Олег КСЕНІН


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.