АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Одесит — лауреат міжнародної нагороди імені Сервантеса


10-07-2022, 17:00 |

Як повідомив портал «Український репортер»: «Арт-центр «Букісан» (Іспанія, Мадрид) та міжнародний арт-центр Klas’s Art Center San Francisco (США) оголосили лауреатів Міжнародної літературно-мистецької нагороди — медалі Мігеля де Сервантеса за 2022 рік. Організатори та члени журі нині представляють три країни: Іспанію, США та Німеччину.

 

 

Отже, серед десяти цьогорічних лауреатів з різних країн — український письменник, художник і мистецтвознавець, академік Міжнародної академії літератури, мистецтва і комунікації (Німеччина) Юрій Письмак (редактор газети Одеської державної академії будівництва та архітектури «Кадри — будовам»). Цього року він єдиний нагороджений цією медаллю від України».

Юрій Письмак — автор низки художніх творів, пов’язаних з темою мистецтва і культури Іспанії, серед яких картина «Апофеоз Далі» (полотно, олія), «Генії Іспанії» (акварель, туш, перо), «Джерело і Океан» (акварель) і багато інших. Відомими стали його публікації, присвячені геніальному художнику Веласкесу і ювілею музею Прадо.

Євген МОРГУНОВ


Газета: Вечерняя Одесса
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.