АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Отже, почали…


29-08-2022, 13:00 |

У футболі дива трапляються вкрай рідко. Ось і перший тур цього незвичайного чемпіонату, який проводиться в найскладніших умовах війни, прогнозовано нічим не порадував. Завдяки трансляції на Setanta Sports (міжнародна телекомпанія, що базується в Дубліні) ми змогли у прямому ефірі побачити три матчі, і жоден із них навіть мінімальною мірою не зміг задовольнити запити вимогливих українських уболівальників. Причина – на поверхні: коли поряд гинуть люди, руйнуються міста, горять жнива, важко зосередитись на футболі. Плюс результат якісних легіонерів плюс більш ніж піврічний простій…

 

"Чорноморець" - "Верес" (Рівне) - 0:1

23 серпня. VBET Ліга. 1-й тур. Київ. Стадіон НТК імені Віктора Баннікова. Без глядачів. 29 градусів, мінлива хмарність.

Арбітри – Микола Балакін (Київська область), асистенти – Олександр Беркут (Суми) та Віталій Скобля (Київ).

«Чорноморець»: Непогодов, Єрмаков (Бобко, 83), Джеймс, Селін, Салюк (Наумець, 46), Кравченко (Войтихівський, 83), Брагару, Філі (Плакса, 50), Політило, Штогрін (Юсов, 62), Гладкий .

«Верес»: Когут, С. Шестаков (Гагун, 33), Мельник, Вовченко, Е. Пасіч, Кльоц, Кучеров, Дахновський (Гєчов, 85), Лебеденко (С. Шарай, 71), Г. Пасіч (В. Шарай) , 85), Гайдучик (Сергійчук, 71).

Гол: Кльоц (22).

Не реалізував пенальті: Дахновський (48, парірований).

Попереджено: Вовченка (43), Г. Пасіч (66), Джеймс (90), Мельник (90+3), Когут (90+4).

З трьох побачених поєдинків матч «Чорноморець» – «Верес» вийшов найневдалішим – і за якістю продемонстрованої гри, і за якістю телетрансляції. Не хочеться переходити на персоналії, тренерському штабу просто не вистачило часу для того, щоб звернути терміново зібраних футболістів у свою віру. Судячи зі стартового складу, головний тренер Роман Григорчук зробив ставку на досвідчених виконавців. На жаль, ставка, як кажуть, не зіграла. Відзначити можна хіба що воротаря Непогодова, який відбив пенальті. Та й він в епізоді з голом діяв небездоганно, хоча удар Кльоца метрів із тридцяти, треба визнати, вийшов ідеальним. У першому таймі стрімкий прохід флангом продемонстрував Брагару. Замало задля досягнення успіху в Українській прем'єр-лізі.

* * *

Напередодні на навчально-тренувальній базі у Совіньйоні відбулася прес-конференція, в якій взяли участь головний тренер Роман Григорчук, віце-президент клубу Володимир Генінсон та капітан команди Сергій Кравченко.

— Слава Богу та ЗСУ, що футбол в Україні відновлюється, і сезон 22/23 відбудеться, — розпочав свій виступ Р. Григорчук. — Ми вдячні та пишаємось нашими захисниками країни. Завдяки спорту ми можемо показати силу нашої нації та держави. Цей чемпіонат – серйозний тест на якість роботи всіх клубів та всіх супутніх служб, що забезпечують функціонування та безпеку матчів.
— Зважаючи на обставини, — продовжив тренер, — дуже важко було комплектуватися. Однак наш селекційний департамент зробив більше, ніж можна було очікувати у такій ситуації на трансферному ринку. Особливо важко було залучати якісних легіонерів. Тим не менш, у час, що залишився до закриття трансферного вікна, нам необхідно знайти і підписати ще кілька виконавців. Чемпіонат буде дуже непередбачуваним, дуже складно поки що судити про стан практично будь-якої команди УПЛ. Тільки після того, як ми побачимо колективи на полі, можна буде сказати, хто і наскільки сильний. Я думаю, що у турнірі немає явного фаворита, можна лише визначити групу команд, які боротимуться за верхні місця у таблиці.

Прокоментував старт нового сезону і В. Генінсон:

— Можна розраховувати, що завдяки добрій селекції та сильній роботі штабу Григорчука ми зможемо боротися за верхні місця у таблиці. Але сезон 22/23 надто нестандартний, щоб припускати більший результат. Чого варті лише параграфи регламенту, де йдеться про повітряні тривоги. У разі загрози матч переривається, якщо пауза довша за сорок хвилин, то рішення приймає делегат матчу — продовжиться гра цього ж дня або наступного. Зараз перед командою поставлено два основні завдання — розпочати та закінчити сезон. За нинішніх умов фонтанувати оптимістичними прогнозами не доводиться. Завдяки ЗСУ ми, в принципі, можемо займатися футболом, комплектувати команду і готуватися до турніру. За даними сайту Transfermarkеt, «Чорноморець» має 11-й за вартістю склад в Україні. Але ще є час до кінця трансферного вікна: обов'язково будуть зміни, прийдуть нові гравці та посилять команду.

Сергій Кравченко запевнив присутніх:

— Атмосфера у колективі відмінна. Футболісти докладуть максимум зусиль для того, щоб порадувати своїх шанувальників гарною та якісною грою.

На запитання, як часто Р. Григорчук згадує сезон «Чорноморця» 2013 року, Роман Йосипович із задоволенням відповів:

— У розмовах із тренерами та хлопцями, що залишилися в команді, згадуємо часто. А новобранці з цікавістю дослухаються: усім хочеться пограти у єврокубках.

У команді з'явилися троє новачків. Це титулований форвард Олександр Гладкий. У 2018 році він уже виступав у складі «моряків» — провів 9 матчів, забив 2 м'ячі та зробив 2 гольові передачі. Загалом у послужному списку 34-річного нападаючого гри за «Харків», «Металіст», «Шахтар», «Динамо», «Карпати», «Дніпро-1», «Зорю». У його активі 11 матчів у футболці збірної України. Офіційно повідомлено про підписання албанського легіонера Реальдо Філі. Йому 26 років. Його основна позиція — лівий півзахисник може також зіграти в центрі нападу. Останні 2,5 роки Філі виступав за «Ботошані» з Румунії — забив 8 м'ячів і зробив 1 асист у 57 матчах. Виступав також за збірні Албанії U-19 та U-21. Підписано контракт із півзахисником Іваном Литвиненком. Угода з 21-річним гравцем розрахована на два роки. Раніше Литвиненко належав «Руху», у складі якого у сезоні 2020/2021 провів 2 матчі в УПЛ. Минулий сезон 21-річний хавбек провів в оренді у ВПК-Агро.

Отже, розпочали… А напередодні свою першу перемогу у чемпіонаті-2022/2023 здобув «Чорноморець» (U-19).

Одесити у першому турі обіграли однолітків із «Вереса» — 3:1.

Юні «моряки» провели зустріч у такому складі: Ширяєв, Діхтярук, Ішимський, Баранюк, Громадян, Драч, Урсолов, Марков, Додул, Терещенко, Ратушняк. Голи в одеситів забили Драч, Урсолов та Діхтярук. На 86-й хвилині диктор оголосив про повітряну тривогу. Команди залишили поле і вирушили до бомбосховища. Через 18 хвилин пролунав відбій тривоги, і ще через 7 хвилин команди продовжили матч. Таким чином, перерва у зустрічі склала 25 хвилин.

Анатолій Мазуренко


Газета: Вечерняя Одесса
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.