АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Зовсім інша гра


3-09-2022, 17:00 |

На післяматчевій прес-конференції після програшу у першому турі «Вересу» на Романа Григорчука було боляче дивитися. Головний тренер «Чорноморця» був розгублений, збентежений, буквально розчавлений: не чекав він від своїх підопічних на таку бездарну, безвільну гру. «Невже це і є результатом завзятої місячної праці?» — напевно ставив собі тяжке запитання Роман Йосипович. Мені не вдалося розшукати в інтернеті реакцію одеського «коуча» після зустрічі з «Металістом 1925», але впевнений: незважаючи на втрачені очки («моряки» по грі заслуговували на перемогу), настрій у Григорчука був зовсім іншим.

Після поразки від рівнян тренерський штаб пішов на кардинальне оновлення складу: замість С. Кравченка, Філі, Гладкого та Штогріна вийшли Бобко, Плакса, Наумець та Юсов. Останні троє, замінивши товаришів у зустрічі із «Вересом», помітно пожвавили гру. Задавали тон вони й у протистоянні із «номерним» «Металістом».

Протягом перших сорока п'яти хвилин я нарахував щонайменше п'ять реальних можливостей вразити ворота харків'ян. Спочатку Наумець підступним ударом вразив стійку. Потім Юсов у ближньому бою не зміг переграти Мозіля, який самовіддано кинувся під удар, а Бобко, який добивав м'яч, теж потрапив у голкіпера. На 25-й і 36-й хвилинах той самий Мозиль не дозволив відзначитися Брагару. Нарешті, Єрмаков із шести метрів послав м'яч над поперечиною. Це очевидні моменти, а скільки було потенційних можливостей відкрити рахунок! "Моряки" діяли з настроєм, буквально розриваючи оборону суперника на флангах.

А через п'ять хвилин після перерви вони цілком могли опинитися в ролі команди, що відіграється. Канадський легіонер Джеймс, який діє у стилі співвітчизників-хокеїстів, кілька разів порушував правила у безпосередній близькості від володінь Непогодова. Але пенальті заробив не за грубість, а за гру рукою у власному штрафному майданчику. Покарання зголосився виконати капітан гостей Габелок, проте блискуче зіграв воротар «моряків». Вражаюча статистика: у двох матчах поспіль Джеймс привозить одинадцятиметровий, і обидва рази Непогодов залишає свої ворота «сухими».

Незабаром гра повернулася у звичне русло. "Чорноморець" азартно атакував, але не забивав. Юсов з лінії воротарської пробив головою вище воріт, Брагару не встиг на простріл того ж таки Юсова, ніхто не скористався знижкою м'яча Наумця, удар Політило нейтралізував Мозиль. На жаль, після низки замін гра «моряків» втратила стрункість та гостроту. Що ж, чергова частина інформації для тренерів.

Номінальні гості 13 разів пробили по воротах теж номінальних господарів (при цьому у шести випадках потрапляли до «рамки»), 8 разів подавали м'яч із кута поля, але більшого, ніж нічия, так і не досягли. Навіть головний тренер «Металіста 1925» Валерій Кривенцов, незважаючи на не забитий пенальті, визнав: «Чорноморець» грав краще». Але не настільки, додам від себе, щоб записати на свій рахунок 3 очки.

Наступний матч одесити мають провести 4 вересня. У гості до Києва до «Чорноморця» приїде «Інгулець» із Петрового.

"Металіст 1925" (Харків) - "Чорноморець" - 0:0

27 серпня. VBET Ліга. 2-й тур. Київ. НСК "Олімпійський". Без глядачів.

Арбітр - Євген Арановський (Київ), асистенти - Дмитро Оганесян та Євген Данильченко (Луганськ).

"Металіст 1925": Мозиль, Шершень (Капінус, 80), Безуглий, Курило, Рудавський, Мартинюк, Русин, Габелок, Бичек, Ременюк (Дмитренко, 80), Борячук (Д. Кравченко, 80).

"Чорноморець": Непогодов, Селін, Джеймс, Єрмаков, Салюк, Политило, Плакса (Гладкий, 85), Бобко (Кузик, 72), Брагару (Філі, 78), Наумець, Юсов (Штогрін, 78).

Не реалізував пенальті: Габелок (54, парірований).

Попереджено: Джеймс (51).


Газета: Вечерняя Одесса
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.