АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Не дотерпіли


18-09-2022, 13:00 |

Після матчу головний тренер господарів Ігор Йованович визначив футбол, демонстрований одеситами, як «атиповий»: «Персонально віч-на-віч по всьому полю — таке дуже мало команд практикують».Несподіваний тактичний хід плюс виняткова зарядженість на боротьбу («вони нас перегравали за емоціями», — зазначив Йованович) дозволили «морякам», незважаючи на віддану ініціативу, у першому таймі диктувати свої умови. На жаль, одеситів на весь матч просто не вистачило.Вони були змушені відмовитися від активної гри та перейшли до пасивної оборони.Хаотично відбиваючись, рано чи пізно зробиш фатальну помилку.

 


"Шахтар" (Донецьк) - "Чорноморець" - 2:1

Десяте вересня. VBET Ліга. 4-й тур. Львів. "Арена Львів". Без глядачів. 13 градусів.

Арбітр – Микола Балакін (Київська область), асистенти – Володимир Висоцький (Запоріжжя) та Олександр Холодинський (Харківська область).

«Шахтар»: Трубін, Кривцов, Степаненко, Швед (Тейлор, 90), Зубков (Очеретько, 64), Михайличенко, Джурасек (Судаков, 64), Бондаренко (Сікан, 64), Матвієнко, Конопля, Петряк (Траоре, 46) .

"Чорноморець": Непогодов, Єрмаков, Джеймс, Селін, Путря (Салюк, 87), Політило, Плакса, Бобко, Брагару (Юсов, 87), Наумець (Штогрін, 75), Гладкий (Філі, 81). Голи: Брагару (10), Швед (74), Траоре (90+6).

Попереджено: Селін (26), Наумець (30), Гладкий (61), Філі (80), Салюк (90+1), Траоре (90+3).

Зустрічаючись із «Шахтарем» у попередніх турах, «Кривбас» та «Верес» обрали тактику тотальної оборони і, загалом, досягли успіху. Та й самі «гірники» більшу частину протистояння з німецьким «Лейпцигом» насамперед зосередили свої зусилля на захисті своїх воріт, обороняючись практично всім складом.

"Чорноморець" спочатку діяв інакше. Після матчу головний тренер господарів Ігор Йованович визначив футбол, демонстрований одеситами, як «атиповий»:

«Персонально віч-на-віч по всьому полю — таке дуже мало команд практикують».

Несподіваний тактичний хід плюс виняткова зарядженість на боротьбу («вони нас перегравали за емоціями», — зазначив Йованович) дозволили «морякам», незважаючи на віддану ініціативу, у першому таймі диктувати свої умови. Після того, як на 4-й хвилині Петряк пробачив наших земляків, запустивши з п'яти метрів м'яч над поперечиною, гості за 45 хвилин не надали гірникам жодного шансу відзначитися. Зате самі забили, це майстерно зробив Брагару, скориставшись чудовим пасом Наумця. Мало того, рахунок цілком міг би зрости: Плакса не скористався знижкою Наумця. Отже, судячи з гри, рахунок першого тайму скоріше міг би стати 0:2, ніж 1:1.

Після перерви Йованович випустив на поле потужного Траоре, що значно посилило атакуючий потенціал «гірників». Вже на 48-й хвилині лише майстерність Непогодова врятувала «моряків» від голу. Наш голкіпер парирував «постріл» Траоре кінчиками пальців, від яких м'яч влучив у штангу. Незабаром Михайличенко головою надіслав м'яч поруч зі штангою. "Чорноморець" відповів небезпечними ударами Брагару (на 60-й хвилині) та Гладкого (на 67-й).

На жаль, одеситів на весь матч просто не вистачило. Вони були змушені відмовитися від активної гри та перейшли до пасивної оборони. Хаотично відбиваючись, рано чи пізно зробиш фатальну помилку. Ось і на 74-й хвилині «моряки» «втратили» у своєму штрафному майданчику Шведа, і той із десяти метрів головою встромив м'яч у сітку — 1:1. Ну а те, що трапилося на шостій компенсованій хвилині інакше, як драмою, не назвеш. Очеретько з-за меж штрафного майданчика пробив наудачу, і Непогодов без сумніву впорався б з ударом, але м'яч влучив у ногу Траоре, що розташувався перед воротами, і зрадницьки змінив напрямок, дезорієнтувавши тим самим голкіпера. Здавалося, що форвард «Шахтаря» перебував у положенні поза грою, але кому тепер це доведеш?

Ігор Йованович віддав належне супернику:

«Мушу відзначити хорошу команду «Чорноморець», хорошого тренера. Нам сьогодні справді було важко».

Роман Григорчук був стислим:

«Те, що планували, ми сьогодні зробили. У мене не може бути жодних претензій. Звісно, ​​виникали помилки, але загалом ми мали непоганий порядок».

Що з цього приводу вважає Роман Григорчук, невідомо. Офіційний сайт Чорноморця з незрозумілих причин ігнорує прес-конференції після виїзних матчів команди.

Тим часом одеський клуб продовжує посилюватись. Так, черговий новачок команди – бельгійський півзахисник Зіги Бадібанга. 31-річний хавбек є вихованцем «Андерлехта». У сезоні 2011/12 він став чемпіоном Бельгії у складі брюссельського клубу. Серед досягнень Бадібанги також два чемпіонські звання у Молдові у складі тираспольського «Шерифа». Він двічі визнавався найкращим легіонером вищої ліги у Молдові. Футболіст виступав за казахстанські «Шахтар» з Караганди та «Ордабаси», нідерландський «Де Графсхап», грецькі «Ларісу», «Ерготеліс» та «Астерас», бельгійський «Шарлеруа», кіпрську «Омонію». Останнім клубом гравця був «Анагеннісі», який виступає у другій лізі чемпіонату Греції.

Наступним новобранцем "Чорноморця" став Максим Білий. Досвідчений 32-річний захисник перейшов до табору «моряків» із львівського «Руху». Він також відомий за виступами за алчевську "Сталь", луганську "Зорю", ФК "Маріуполь", російський "Анжі" з Махачкали та хорватський "Хайдук" зі Спліту. Білий пройшов через усі юнацькі збірні України. У 2009 році, не зігравши жодного матчу, став чемпіоном Європи (U-19). У чемпіонаті України настала 20-денна пауза. Наступний поєдинок за участю «Чорноморця» заплановано на 1 жовтня. Суперником одеситів буде ФК "Олександрія".

Анатолій Мазуренко


Газета: Вечерняя Одесса
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.