АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 У Сучаві відзначили День європейського співробітництва «Звернення до України»


15-10-2022, 15:00 |

В середу, 5 жовтня 2022 року, структури управління Спільної операційної програми «Румунія – Україна» відзначили, публічним заходом, організованим в Сучаві, завершення кампанії «Звернення до України», з нагоди Дня європейського співробітництва в прикордонних регіонах двох держав, які беруть участь у програмі.


З цієї нагоди, широкому загалу була представлена художня робота у вигляді муралу на стіні Національного коледжу «Міхай Емінеску» у Сучаві, яка передає послання солідарності та надії для українського народу. Мурал був виконаний професійною командою, на основі роботи надісланої на конкурс 15-річною Тетяною Лебеденко з Одеської області, яка взяла участь у творчому конкурсі «Звернення до України», організованому програмою, з нагоди Дня європейського співробітництва, в рамках відзначення Європейського року молоді. На конкурс було подано понад 60 робіт у виконанні молоді з Румунії та України, з яких було відібрано шість фіналістів, а переможець був обраний шляхом голосування на фейсбук сторінці програми ENI CBC Romania-Ukraine 2014-2020. Фіналісти конкурсу були нагороджені смарт-годинниками, а переможниця, яка взяла участь в заході в Сучаві, отримала головний приз – електросамокат.

Одночасно, у Сучаві були організовані майстер-класи живопису для українських дітей-переселенців, під керівництвом відомого графіка і карикатуриста Міхая Пинзару-Піма. На цифровому екрані молоді художники намалювали символи транскордонної співпраці між Румунією та Україною, використовуючи кольори національних прапорів.В рамках цієї ж кампанії солідарності, організованої структурами Програми Румунія – Україна, було передано 500 наборів шкільного приладдя до українських шкіл на території програми: Чернівці, Івано-Франківськ, Закарпаття та Одеса.

На заході організованому в Сучаві були присутні структури управління програми, Орган управління (Міністерство розвитку, громадських робіт і державного управління Румунії), Спільний технічний секретаріат (Сучавське регіональне бюро транскордонного співробітництва), представники Сучавської мерії, Сучавської повітової ради, Союзу українців Румунії та Чернівецької обласної ради.

Учасники висловили слова підтримки народу України та поділилися досвідом співпраці прикордонних громад за нинішніх умов. Щороку, приблизно 21 вересня, програми співпраці, профінансовані Європейським Союзом, відзначають День європейського співробітництва заходами, які об’єднують громади на внутрішніх і зовнішніх кордонах ЄС.

Більш детальна інформація про заходи в рамках Програми «Румунія – Україна 2014-2020» доступна на офіційних сайтах www.ro-ua.net і www.ecday.eu, а також на сторінці у facebook програми https://www.facebook.com/ENI-CBC-Romania-Ukraine-2014*-2020.

Спільна Операційна Програма Румунія-Україна 2014-2020 фінансується Європейським Союзом через Європейський Інструмент Сусідства і співфінансується країнами, які беруть участь у Програмі.

Газета: Вечерняя Одесса
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.