АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Чи не мужики...


23-10-2022, 17:00 |

Декілька років тому футболісти луганської «Зорі» отримали прізвисько — «мужики». За непоступливість, прагнення битися до останніх хвилин матчу, спрагу боротьби на кожному клаптику футбольного газону. Минули роки, змінилися покоління гравців, тренер, який наділив своїх бійців таким приємним ім'ям, безуспішно намагається прищепити свої принципи іншій команді... Загалом поступово про луганських «мужиків» якось почали забувати. Натомість у протистоянні «Зорі» та «Чорноморця» ми змогли спостерігати за діями «не мужиків».

 

Чорноморець – Зоря – 0:4

Вісімнадцяте жовтня. 8-й тур. Ковалівка. Стадіон "Колос". 19 градусів, сонячно. Без глядачів.

Арбітр – Микола Балакін (Київська область), асистенти – Андрій Скрипка (Кропивницький) та Віктор Матяш (Донецьк).

«Чорноморець»: Непогодов, Єрмаков, Джеймс, Салюк (Штогрін, 46), Путря (Гладкий, 66), Політило, Бобко (Філі, 66), Кузик (Литвиненко, 76), Брагару, Наумець (Бадібанга, 46), .

«Зоря»: Мацапура, Бутко, Батагов, Імереков, Данченко, Чурко (Бражко, 73), Шахов, Русин (Алефіренко, 78), Булеця (Михайленко, 87), Кірюханців (Лунів, 70), Нагнійний (Антюх, 7) .

Голи: Булець (17), Кирюханців (30), Русин (45), Шахов (86).

Попереджено: Батагов (57).

Матч одеситів попереднього 7-го туру з іншим аутсайдером «Кривбасом» за згодою (криворожан через офіційний сайт навіть подякували за розуміння) перенесли на 2 грудня. Таким чином, «моряки» мали десять днів на підготовку до поєдинку із «Зорею». І перші п'ятнадцять хвилин налаштували на оптимістичний лад (особливо запам'ятався удар головою Бобка). Хто знає, як би склалася гра, забий номінальні господарі поля у ці хвилини гол. Однак забили суперники: перша ж по-справжньому небезпечна атака завершилася взяттям воріт — Булеця спокійно переправив м'яч у сітку після прострілу Бутко з лівого флангу. Ні захисники, ні воротар не змогли перехопити передачу, що загалом напрошується. Після гола господарі за інерцією ще якийсь час намагалися створити гостроту біля воріт Мацапури, але воротар у тих поодиноких випадках, коли справа доходила до удару, діяв надійно. З кожною хвилиною надії на сприятливий результат зустрічі танули. А після того, як кривбасівці, відібравши в центрі поля м'яч у Бобка та не зустрівши активного опору від Політило (двох ветеранів команди!), подвоїли рахунок, у діях «моряків» почала проглядати приреченість. Ще два пропущені м'ячі лише підтвердили це враження. Справді, іноді здавалося, що футболісти Луганська просто куркуються над одеситами.

У попередніх публікаціях я наголошував, що в жодній із програних дуелей суперник не мав повної переваги. Про матч із «Зорею» так стверджувати неможливо. Безперечно, це найгірша гра «моряків» у поточному чемпіонаті. Вже йшлося про складнощі клубу у зв'язку із раптовою корінною зміною складу. Але за два місяці можна було напевно налагодити ігрові зв'язки. А якщо бракує індивідуальної майстерності, не вистачає зіграності, на перший план виходить характер. Щось не помітив я його проти луганчан. Зверніть увагу на кількість попереджень у одеситів — жодного! Промовистий показник!

Після матчу головний тренер луганської «Зорі» Патрік ван Леувен нарік на те, що його команда забила менше, ніж могла.Романа Григорчука найбільше засмутило те, що його підопічні не виявили вольових якостей: «Можна програти і 6:0, і 7:0, але сумно, що більшість гравців не в змозі перебороти ситуацію».

Загалом, не мужики...

Анатолій Мазуренко


Газета: Вечерняя Одесса
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.