АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Розірвався зв'язок часів


10-08-2023, 20:00 |

Пішов з життя Євген Михайлович Голубовський...

Особиста трагедія для десятків людей. І величезна втрата для тисяч, які, можливо, ніколи навіть не перетиналися з ним особисто, але читали, роздумували, дізнавалися щось зовсім нове для себе в його публікаціях — газетних, книжкових, а останніми роками фейсбучних.

Не пам'ятаю його таким, що назидав, але скількох він навчив! Ревнитель традицій і, водночас, людина, яка легко порушувала всі заборони. Насмішник та філософ. Іронічний та поблажливий. Життєлюб і сім'янин, котрий любив єдину жінку - свою дружину. Виховав приголомшливу дочку і ніколи спеціально не займався вихованням.

Він міг, поблажливо посміхнувшись, поступитися, і він міг стояти на своєму так міцно, що ніякою силою не зрушити.Книгочей та енциклопедист, він легко знаходив мову з будь-якою, навіть не дуже освіченою людиною. Можна припустити, що Євген Михайлович був суперечливою особистістю. Але це не так. Ціліснішої і міцніше сталої на своїх позиціях і, ах, це забуте словосполучення — вірної своїм принципам натури я не бачила. Просто Голубовський був із плеяди зниклого виду – він був інтелігент. Його більше не буде. І таких більше не буде.

Ми сьогодні плачемо по Євгену Михайловичу, що пішов. А треба ще й по собі. Розпався зв'язок часів...Пішов від нас Голубовський...

Юлія ЖЕНЕВСЬКА Голова правління Всесвітнього клубу одеситів


Газета: Вечерняя Одесса
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.