АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Подорож казковим світом ляльок


18-08-2023, 19:00 |

Один з головних напрямів діяльності благодійного фонду «Тримай» — допомога вимушеним переселенцям.

  

Вже більше року волонтери на чолі з Юлією Федоровою щонеділі проводять Дні підтримки переселенців, де відбувається багато цікавих подій. Нещодавно БФ розпочав новий безкоштовний проєкт, який покликаний познайомити переселенців з історичними пам’ятками Одеси, цікавими закладами тощо. Двічі на місяць їх запрошують на екскурсії містом. Цього разу місцем зустрічі став Одеський академічний театр ляльок — один з кращих культурних просторів не лише нашого міста, але й і всієї України.

Цікаву екскурсію театром провів завліт Юрій Ющенко. Гості дізналися про історію цього закладу, яка сягає далеких 1930-х років, про ініціатора створення та першого художнього керівника Євгенія Гіммельфарба, який ледь не півстоліття керував своїм дітищем (строк для цієї сфери фантастично великий!). Велику цікавість викликала лялька Буратіно, вона збереглася з однією з перших вистав. Навіть дорослі не могли втриматися від веселого споглядання себе у «Королівстві кривих дзеркал». Що ж казати про реакцію на розповідь-показ Анатолія Лук’янченка, артиста-ляльковода, провідного майстра сцени, який продемонстрував, як влаштовані ляльки, як ними керують під час вистави. Зокрема, виявилося, що видів театральних ляльок є багато. А коли майстер запропонував екскурсантам спробувати себе у ролі ляльководів, то загальному захопленню не було меж. Тут і батьки відчули себе дітьми!

Ю.Ющенко розповів також про плани керівництва Театру ляльок створити виставкову залу, камерну сцену «Мікроскоп», навіть джаз-клуб. Деяке здивування викликала купа старих дерев’яних стільців. Виявилося, що вони потрібні для створення нової вистави. Багато таких стільців передала Одеська кіностудія, але театр продовжує шукає їх, причому будь-якого стилю, в будь-якому стані, навіть поламані. Майстрів у колективі вистачає, усі ляльки та декорації виготовлять у самому театрі.

Надзвичайно цікавою та емоційно насиченою виявилась подорож Театром ляльок. Усі її учасники, як і керівництво фонду «Тримай», щиро вдячні театру за надану можливість поринути у світ чудес.

А на черзі — нові подорожі містом та знайомства з його пам’ятками.

Інна ІЩУК


Газета: Вечерняя Одесса
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.