АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Мовчання ягнят


26-01-2024, 15:00 |

29 грудня 2023 року наш уряд подарував громадянам України новорічний подарунок.Кабінет Міністрів своєю ухвалою № 1405 скасував мораторій на відключення споживачів від комунальних послуг за заборгованість, а також дозволив нараховувати пеню та штраф.

 

Ця постанова була прийнята виключно на догоду постачальникам енергоресурсів, монополістам, які функціонують у системі ЖКГ, і, насамперед, на догоду їх кінцевим бенефіціарам, тобто.нашим олігархам.

У 2017–2018 роках нас намагалися переконати, що так званий «ринок» електроенергії і газу, що нав'язується тоді, — це шлях до цивілізованої Європи.А ми, як споживачі, матимемо можливість самостійно обирати постачальника та зможемо ефективно захищати свої права.І ніхто з депутатів Верховної Ради, які брали участь у цьому процесі, не озвучив реальної мети та суті впровадження «ринку» електроенергії.

В результаті монополісти ще більше зміцнили своє монопольне становище у сфері житлово-комунальних послуг, а ми, прості громадяни України, були остаточно позбавлені можливості хоч якось захищати свої права споживачів послуг, що надаються монополістами.

2022 року, коли почалася війна, нас запевняли, що протягом військового стану тарифи на послуги ЖКГ в Україні не підніматимуться.Але в середині минулого року уряд країни вкотре продемонстрував, що інтереси народу нашим міністрам зовсім не цікаві, а депутати Верховної Ради вкотре промовчали.

Для довідки — лише профільний комітет ВР, який займається питаннями енергетики та житлово-комунальних послуг, налічує 19 депутатів, так би мовити, професіоналів у цій сфері.

Зараз як виправдання зняття мораторію нас намагаються переконати в безальтернативності таких заходів, оскільки нібито сильно погіршився фінансовий стан обласних енергопостачальних компаній.І навіть намагаються озвучити інформацію про мільярди гривень, які ми, як споживачі, нібито заборгували нашим олігархам за електроенергію.

Причому ніхто навіть не спромігся перевірити, чи існують взагалі ці так звані мільярдні борги, чи це чергові невгамовні апетити вищого менеджменту енергокомпаній, який намагається подібним чином заробити черговий надприбуток.

І знову обрані нами для представлення наших інтересів депутати Верховної Ради промовчали, і промовчали вони вкотре на догоду олігархам.

А енергокомпанії з їхньої мовчазної згоди отримали у своє розпорядження черговий, сумнівний, з погляду законності, механізм заробітку — відключатимуть за міфічні борги нас безкоштовно, а ось за повторне включення з нас вимагатимуть оплату.

Ось такий парадокс — ми, обираючи депутатів, віддаємо їм свій голос, щоби вони його озвучували для відстоювання наших інтересів, а вони вважають за краще мовчати… мовчати на користь олігархів.

Юрій ЗВЕЛІНДОВСЬКИЙ


Газета: Вечерняя Одесса
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.