АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Граємо та малюємо джаз


3-03-2024, 17:00 |

Гала-концертом лауреатів завершився IV Всеукраїнський відкритий джазовий фестиваль-конкурс Black&White Music. У Великій залі школи мистецтв №1 імені Еміля Гілельса змагалися інструменталісти та співаки. Найменша вокалістка, п'ятирічна Даша Волошина, виконала пісеньку Олени Соловйової про кошеня та цуценя. А вісімнадцятирічний саксофоніст Віталій Непомнящий, вже добре відомий любителям джазу, блискуче імпровізував на «вічнозелені» джазові стандарти. Твори українських композиторів та класика американського джазу склали репертуар юних конкурсантів.

 Боря Білановський (перша премія)

У лютому 2022 року планувалося проведення конкурсу у цьому ж залі, але війна відмінила свято. Та й зараз складно запрошувати хлопців з інших міст, вони брали участь в онлайн-форматі (як і багато членів журі - такий час). А одесити один за одним виходили на сцену і виступали цілком по-дорослому, отримуючи задоволення від процесу виконання.

Піаніст Саша Погрібний блиснув імпровізацією «Натхнення», Юра Юраш заспівав знамениту Chatanooga Choo Choo з антикварною валізкою в руках, ніби збираючись у дорогу залізницею багато років тому. А коли Софія Литовченко проворкувала The Way You Look Tonight, слухачі відчули себе персонажами голлівудської історії про кохання зі щасливим кінцем.

 Юрій Юраш (перша премія)

Віолетта Дігорян та Луїджінія Радковська (перша премія) 

Нагороджували конкурсантів директор школи Марина Русяєва та музикознавець Олена Шевченко (від джаз-клубу імені Миколи Голощапова та від себе особисто). Цього року було додано номінацію «Діти малюють джаз», яка дуже прикрасила конкурс. Гран-прі отримав 12-річний Георгій Газзаєв, але кожен малюнок гідний найвищої нагороди, передає звук, ритм, глядач немов чує імпровізацію намальованих музикантів чи пташок, котів, навіть бджіл. Весь світ, коли все гаразд, дихає джазом!

Марія Гудима. Фото Олега Володимирського


Газета: Вечерняя Одесса
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.