АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 «Золоті пелюстки», «Забава», «Весняночка» та інші


21-06-2024, 11:00 |

Чим зайняти дітей? Незамінною стає позашкільна робота. Чим більше буде гуртків та секцій, тим скоріше сучасні діти війни матимуть можливість подолати стрес.

 

Школа виховує інтерес дітей до знань. А притаманну їм цікавість, потяг до активної діяльності підтримують та розвивають позашкільні заклади.

Один з позашкільних закладів нашого міста — центр дитячої та юнацької творчості «Самоцвіт» знаходиться в самому центрі Одеси, в невеличкій затишній садибі зі святковими білосніжними колонами.

— Наш центр, — розповідає директорка ОЦДЮТ Наталя Козаченко, — асоціюється з великим гарним самоцвітом, який виблискує багатьма гранями. Цю фразу я із задоволенням повторюю знов і знов. З одного боку, це творчий працелюбний педагогічний колектив, з іншого — талановиті вихованці. На площі 600 кв. м у восьми робочих кабінетах, а також на базі шкіл працюють 38 гуртків, 111 груп, в яких навчаються 1516 дітей. В нас працюють 43 педагоги.

Гуртків у центрі дитячої та юнацької творчості «Самоцвіт» багато, тому діти легко обирають для себе цікаве заняття.

З великим задоволенням діти навчаються у зразковому ансамблі спортивного бального танцю «Одеса-стар». Багато років ним керує Наталя Бевзюк. Батьки знають, що танці зміцнюють м’язи та мускули, покращують осанку, стимулюють кровообіг. У любителів танців розвивається естетичний смак, музикальні здібності, вміння володіти своїм тілом. Їх виступи, як правило, зачаровують глядачів гарними витонченими рухами, елегантним одягом.

Учасники театральної студії «Забава»
Учасники театральної студії «Забава»

У зразковій театральній студії «Забава» Ірина Коєконова-Винник допомагає дітям спробувати себе на шляху до артистичного середовища. Діти досить професійно тримаються на сцені, радують глядачів і обожнюють аплодисменти.

Як із тонкої газети, що майже просвічується на світлі, витягнути цілу купу різнокольорових хустинок? Юні фокусники під керівництвом Олександра Яременка на очах глядачів розбивають у фетровий капелюх яйце, додають борошно, цукор та воду, підігрівають все, промовляють «чарівні» слова…

В капелюсі, на подив глядачів та захват виконавців, «випікається» апетитне печиво. Яким чином? Багато й інших фокусів вміють показувати юні маги та чарівники.

Тетяна Іванкова, людина із вишуканим смаком, відома тим, що вихованці її гуртка «Золоті пелюстки» із різних матеріалів створюють гарні квіти, складають квіткові композиції, які на численних конкурсах отримують заслужені нагороди.

Валентина та Марина Артеменко навчають дітей живопису, графіці та скульптурі, декоративно-прикладному мистецтву. Діти із задоволенням ліплять різні фігурки з глини, роблять іграшки з пап’є-маше. Але особливо полюбляють орігамі. Папір може перетворитись в легкого метелика, чарівну троянду, забавне звірятко, витончену коробочку.

Вихованці фольклорного ансамблю «Весняночка» (керівник — талановита, артистична, співуча Анжела Вапняр) з успіхом виступають на усіх святах. Адже і сама Анжела Павлівна добре знайома любителям української пісні. Її кліп «Ой, на горі два дубки» є популярним в інтернеті.

Не можна не відзначити великий успіх зразкової вокальної студії «Пальміра», якою керує Марина Зайцева. Завдяки своєму досвіду, любові до пісні, вмінню працювати з молоддю допомагає успішній ранній профорієнтації своїх вихованців. Багато хто з них вступив до вишів, пов’язаних зі сценою. І в майбутньому вони будуть елітою вітчизняної культури.

Вихованці зразкового ансамблю хореографічних мініатюр «Веселка» готуються стати артистами балету. Діти займаються як у молодшій, так і у старшій групі, танцюють варіації з балетів світової класики. Вікторія Бондаренко знайомить дітей з оперною музикою, рухами і прийомами класичного балету. Кожен з вихованців мріє танцювати сольну партію на великих сценах.

Фламенко популярне не лише на півдні Іспанії, але й у всьому світі. Лауреатом багатьох міських конкурсів є ансамбль танцю фламенко «Солеадас», в якому займаються старшокласники. Керівник ансамблю Оксана Котлярчук пишається своїми вихованцями. Грає гітара. На жінках — довгі різнокольорові плаття. Клацають підборами одягнені у чорне чоловіки. Гнучкі руки танцівників підіймаються вгору і теж немовби танцюють. Краса!

Роботу усіх гуртків, студій, ансамблів неможливо описати. Це, наприклад, дуже популярні гуртки соціально-рольового моделювання (Раїса Краєва), пішохідного туризму (Дмитро Ржепішевський), «Маргарита», для формування правильної постави (Римма Латанська).

Центр робить усе можливе, аби кожна дитина віднайшла для себе цікаве заняття.

Валентина КИСЕЛЬОВА. Фото Марини Зайцевої


Газета: Вечерняя Одесса
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.