АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 В Одесі-мамі як удома


8-09-2023, 15:00 |

Клубна робота з перших днів війни повністю підкорилася одному завданню – підтримці. Підтримці бійців одеської тероборони, бійців ЗСУ, одеситів і людей, які приїхали в наше місто з окупованих і небезпечних українських міст і сіл. Корекція нашої роботи відбулася в день, коли на концерт у ВКО прийшли діти... Маленькі українські діти з міст, що зазнали ворожої атаки... Юні українці, в ясних оченятах яких застиг страх... Перше свято, так– так, справжнє свято для дітей з тимчасово переміщених в Одесу сімей під назвою «Ми народжені для щасливого життя» Всесвітній клуб одеситів організував 1 червня 2022 року. Одеський театр ляльок, юні актори Театральної студії «Скерцино», музиканти і співаки повернули юним гостям свята посмішки, а «солодкий стіл» і величезна кількість подарунків закріпили в них упевненість у тому, що вони таки народжені для щасливого життя! Відтоді ВКО вже не розлучається з дітьми. Ми стали однією великою родиною.

 

 

З нагоди Міжнародного дня миру 21 вересня у Всесвітньому клубі одеситів відбулася благодійна програма для дітей та підлітків з сімей-переселенців.

Дорогу до миру у Всесвітньому клубі одеситів проклали юні гості Одеси з Луганська та Лисичанська, Миколаєва та Херсона, Скадовська та Балаклії разом з молодими одеським акторами, вокалістами, музикантами, балериною та поетом.

Програму свята відкрив віце– мер Одеси Павло Вугельман, який щиро привітал гостей клубу – дітей с тимчасово переміщених до Одеси сімей:

«Коли я вас бачу з такими посмішками і щасливими сяючими очима, стає тепло на душі. Найважливіше для нас – це мир і ваша безпека. Ви – наші дуже близькі і рідні друзі та гості, і ми хочемо, щоб ви це відчували. Як говорив великий сатирик Михайло Михайлович Жванецький, одесит – це коли в душі ти щаслива людина. Ми хочемо, щоб тут ви були радісні і щасливі! Отримуйте задоволення! Та будьте щасливі!»

З 1 жовтня 2022 у ВКО почали проходити благодійні майстер-класи «Мистецтво жити в Одесі» для дітей-переселенців, які були вимушені покинути свої домівки та приїхати до Одеси.

Кожну суботу у Всесвітньому клубі одеситів стали проходити безкоштовні майстер-класи для дітей з різними віковими групами.

Програма проекту «Мистецтво жити в Одесі» насичена та дуже цікава. Основи живопису, акторської майстерності, риторика, майстерність художнього слова, пластика та основи вокалу – такий спектр навичок, які освоюють діти на майстер-класах у ВКО. Талановиті педагоги, члени та друзі Клубу з любов'ю передавали дітям свою майстерність.

 

Величезна подяка педагогу, члену ВКО Олені Олександрівні Тананайко – керівнику таатральної студії «Скерцино» Мистецької школи № 8 міста Одеси, її колезі – Оксані Василівні Ярим-Оніщенко за театралізований Український мовний клуб для дітей, Ірині Володимирівні Вербицькій –  педагогу вокалу Мистецької школи № 1 м. Одеси, чудовим художникам, педагогам та студенткам іконописного відділення Одеської духовної семінарії Есфірь Серпіоновій, Ярині Коршуновій та Анастасії Безп'ятчук, неперевершеному історикові, краєзнавцеві, поетові В'ячеславу Слісарчуку за живі та віртуальні екскурсії про Одесу.

Щотижневі майстер-класи у ВКО для дітей з тимчасово переміщених до Одеси родин «Мистецтво жити в Одесі», які впродовж року проводили у ВКО, стали можливими завдяки ініціативі керівництва Всесвітнього клубу одеситів і підтримці члена ВКО Гагіка Азатовича Оганесяна. Ця дивовижна, благородна людина щомісяця забезпечувала дітей і необхідним для творчості приладдям, і солодощами, і фруктами, і сюрпризами.

 

Понад 70 наших діток завдяки цiй пiдтримцi відвідали екскурсійну програму в Одеському академічному театрі опери та балету «Подорож маленького музиканта», трічі побували на виставах в Одеському цирку, на виставі «Попелюшка» в Одеському театрі Музичної комедії ім. М.Водяного і, нарешті, на приголомшливому шоу в Одеському дельфінарії. Захват і щастя дітей складно передати словами, адже більшість із них уперше у своєму житті побували в цирку, у Дельфінарії та одеських театрах.

Щира подяка нашим партнерам і однодумцям – члену ВКО Олександру Сиваку, керівнику Компанії «Стратег» – виробнику дитячих іграшок, за подарункі, які він щедро дарував нашим дітям на кожне свято протягом минулого року. А таких свят ми провели вже п'ять!

Щира подяка Геннадію Нечаєвському, члену Президентської ради ВКО Михайлу Реві та члену ВКО Катерині Безпаловій – співзасновникам Благодійного фонду «Рева» ( (REVA Foundation), Геннадію Солодову – керівнику агентства «Ексклюзив» і талановитим акторам, які створили для дітей-переселенців чарівне шоу з динозаврами.

Ми продовжуємо дарували радісні емоції юним одеситам і дітям, які приїхали в наше місто в евакуацію з Костянтинівки, Дружківки, Слов'янська, Краматорська, Лисичанська, Луганська, Миколаєва та Херсона, по-справжньому стаємо щасливішими, коли бачимо, що діти радісні та щасливі!

Нехай у них надовго залишаться наша любов, нехай щастя і радість будуть їхніми звичними станами...

Оксана Шалашна.

Фото Олександра Синельникова


Газета: Всемирные одесские новости
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.