АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 ЗІРКОВО-ОСКАРОНОСНЕ ЖУРІ


12-09-2020, 13:30 |

Оголошено склад журі Міжнародної конкурсної програми 11-го Одеського міжнародного кінофестивалю. Його очолить відомий канадський композитор Говард Шор, лауреат премій «Оскар», «Греммі» та «Золотий глобус».

Разом з ним стрічки міжнародного конкурсу оці-нюватимуть ісландська акторка і театральна режисерка Хальдора Ґерхардсдоттір, португальська зірка Жоана Рібейру, відома за фільмом Террі Гілліама «Чоловік, який вбив Дон Кіхота», українська акторка театру, кіно та дубляжу Лариса Руснак і французький актор та режисер Серж Аведікян, повідомляє пресслужба ОМКФ.

Говард Шор написав безліч саундтреків до голлівудських фільмів, серед яких —«Муха» (1986), «Мовчання ягнят» (1991), «Гра» (1997), «Банди Нью-Йорка» (2002), «Авіатор» (2004). Але найбі-льшу славу композиторові принесла робота над кінотрилогією «Володар перснів» Пітера Джексона, за яку він отримав низку нагород. На основі цієї музики Шор створив симфонію, з якою гастролював по всьому світові.

Представниця України у журі Лариса Руснак — відома акторка театру, кіно та дубляжу, провідний майстер сцени Київського національного академічного драматичного театру імені Івана Франка. Народна артистка України також співпрацює з театром «Актор». У її творчому доробку — понад 60 ролей у фільмах та серіалах. У 2009 році нагороджена срібною медаллю Національної академії мистецтв України за значні наукові та творчі досягнення в галузі художньої культури, вагомий внесок у розвиток національного мистецтва.

Ісландська акторка та театральна режисерка Хальдора Ґерхардсдоттір починала як саксофоністка і співачка. У 1995-у закінчила Ісландську театральну академію й відтоді стала провідною акторкою міського театру у Рейк’явіку. Вона також знімається у кіно і на телебаченні, зокрема зіграла головну роль у фільмі-відкритті 9-го Одеського міжнародного кінофестивалю «Гірська жінка: на війні».

Нова зірка кіно з Португалії Жоана Рібейру починала свій творчий шлях на телебаченні. Після успішного дебюту акторка отримала номінацію на португальський «Золотий глобус» за роль у серіалі «Дні танців». У 2015-у вона зіграла головну роль у серіалі «У невизначений час». Згодом долучилася до кінематографічних проєктів, зокрема зіграла у фільмах «Чорний зошит» Валерії Сарм’єнто та «Нескінченність» Антуана Фукуа.

Французький актор і режисер вірменського походження Серж Аведікян навчався в консерваторії драматичного мистецтва у Медоні (Франція), після чого створив театральну трупу. Із 1979 року розпочав акторську кар’єру, а в 1982-у почав знімати документальні, потім — короткометражні стрічки. У 1988-у заснував власну кіностудію. У 2010-у отримав «Золоту пальмову гілку» Каннського кінофестивалю за короткометражну анімаційну стрічку «Собачі історії». У 2013-у знявся в головній ролі у біографічній драмі «Параджанов» спільного виробництва України, Франції, Вірменії та Грузії. Ця стрічка отримала «Золотого Дюка» як найкращий український фільм 4-го ОМКФ. Наразі працює над підготовкою повнометражної картини «Останній тур у Стамбулі».

Нагадаємо, 22 серпня 11-й Одеський кінофестиваль оголосив конкурсну програму. Селекційна комісія відібрала 12 повнометражних — з Німеччини, Італії, Аргентини, США, Судану, Франції, Єгипту, Норвегії, Катару, Словаччини, Румунії, Чехії, Ірландії, Південної Кореї, Литви, України, Латвії, Іспанії та Угорщини (враховуючи країни копродукції).

11-й ОМКФ пройде он лайн із 25 вересня по 3 жовтня.


Газета: Чорноморські новини
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.