АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 ВІКІ ЛЮБИТЬ ЗЕМЛЮ


18-06-2021, 11:00 |

Із 1 по 30 червня громадська організація «Вікімедіа Україна» проводить українську частину міжнародного фотоконкурсу «Вікі любить Землю» (Wiki Loves Earth).

Конкурс присвячений пам’ятникам природи і цьогоріч організовується у 30 країнах. Фото, завантажені в його рамках, призначені, зокрема, для ілюстрування Вікіпедії — найбільшої онлайн-енциклопедії у світі. Проєкт привертає увагу до стану збереження природоохоронних територій та біорізноманіття.

В Україні конкурс проводиться дев’ятий рік поспіль і має на меті фотографування об’єктів українського природно-заповідного фонду. Конкурсні списки містять понад вісім тисяч об’єктів. Половина з них уже представлена на світлинах від учасників конкурсу минулих років. Загалом зібрано понад 110 тисяч знімків. Водночас ще про майже чотири тисячі пам’яток не подано жодного фото.

Взяти участь у «Вікі любить Землю» можуть усі охочі — як професійні фотографи, так і аматори. Для цього потрібно протягом червня завантажити знімки власного авторства, зроблені будь-коли у національних природних парках, заказниках, ботанічних садах тощо. Це можуть бути світлини краєвидів, окремих дерев, що є ботанічними пам’ятками, та макрофото флори й фауни заповідного фонду. Списки пам’яток та інструкції щодо завантаження фото доступні на сторінці конкурсу у Вікісховищі: commons.wle.org.ua.

Основними номінаціями є «кількісна» та «якісна». У першій будуть відзначені учасники, що сфотографують найбільше пам’яток (перевага надаватиметься знімкам об’єктів, які ще не висвітлені у Вікісховищі або висвітлені недостатньо; оцінка залежить від рівня представленості світлини). У межах другої номінації журі обере найкраще фото кожного із 27 регіонів України, а з поміж них — 10 найкращих. Для міжнародного етапу будуть окремо відібрані 15 світлин у двох категоріях — пейзажні і макрофото тварин, рослин та грибів.

Детальний регламент конкурсу доступний за посиланням: wikilovesearth.org.ua/rules.

На переможців основних номінацій чекають цінні призи. Також в українській частині конкурсу плануються спеціальні номінації, зокрема для відеозаписів та аерофото, з окремими призами.

Детальніше про конкурс можна дізнатися тут: http://wle.org.ua.


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.