АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 САЙТ ЯК КОМПАС І ЯК ГІД


16-07-2021, 11:00 |

В Україні презентували сайт WOWNATURE.IN.UA, на якому зібрана найважливіша інформація про національні природні парки та заповідники країни. Впродовж кількох тижнів його тестуватимуть користувачі, а зовсім скоро з’явиться й англомовна версія.

 

«Створення такого сайта — це ще один крок до популяризації наших національних природних парків. Ми поступово рухаємося до того, щоб природно-заповідний фонд мав необхідну цифрову інфраструктуру європейського зразка. Дедалі більше туристів, не лише українців, а й іноземців, мають пересвідчитися, що Україна дивовижна і комфортна для подорожей», — прокоментував новинку міністр захисту довкілля та природних ресурсів Роман Абрамовський.

Тепер шанувальники природи, дослідники та мандрівники зможуть в одному місці побачити актуальну інформацію про всі національні парки та заповідники, знайти об’єкти з привабливою для них активністю — сплави, скелелазіння, споглядання за птахами, веломандрівки тощо. Загалом для відвідувачів зібрано 28 типів різноманітних активностей.

Усі привабливі місця нанесені на онлайн-карту й розділені на зручні фільтри: озера, гори, річки, історичні пам’ятки, печери, кемпінги, водоспади тощо.

База продовжує наповнюватися, і найближчим часом розробники обіцяють ще одну дуже зручну для всіх опцію — можливість побачити на карті всі облаштовані туристичні шляхи. Це дозволить мандрівникові завантажити собі на мобільний пристрій маршрут для пішої, велосипедної чи кінної прогулянки.

Просвітництво — ще один важливий блок на сайті. Тут можна прочитати, як посадити власний мікроліс, вражаючі історії про те, як команди науковців спостерігають за птахами під час їхніх міграцій, популярні пояснення, чому не можна галасувати в сезон тиші тощо. А ще — безліч корисної інформації про правила безпеки в парках, можливості для волонтерів та дослідників (як професійних, так і аматорів).

Сайт розроблений у рамках проєкту «Підтримка природно-заповідних територій в Україні», що фінансується урядом Німеччини через Кредитну установу для відбудови KfW.

Вебсайт проєкту: snpa.in.ua.

Інформацію також викладено на сайті Міндовкілля за посиланням: timeline/Znaydit-sviy-park.html.


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.