АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 НЕЗМІННИЙ КАПІТАН ЖУРНАЛІСТІВ ОДЕЩИНИ


18-08-2021, 13:00 |

9 серпня сповнилося 65 років Юрію Работіну, який уже понад чверть століття очолює Одеську регіональну організацію Національної спілки журналістів. Це своєрідний рекорд і подвиг. Адже за цей час в Україні змінилося кілька президентів, прем’єр-міністрів і голів Верховної Ради (керівників місцевого рівня навіть не злічити), а лайнер журналістів Одещини впевнено веде незмінний капітан.

 

Юрій Работін — людина активної дії. Він, можна сказати, всюдисущий, бо встигає представляти НСЖУ на всіх заходах у місті, області та за її межами. Звичайно, на багато задуманих справ не вистачає часу, особливо на різні звіти та документацію, через що, буває, перепадає йому від київського керівництва. Та ви не знайдете людини, якій би Юрій Анатолійович відмовив у допомозі, за яку б не став горою у найскладніших ситуаціях. Тому й виявляють йому довіру одеські журналісти.

Юрій Работін за віком і стажем уже ветеран, але цей статус ніяк йому не підходить. Можна тільки дивуватися, як він встигає стільки зробити. Особливо вдячні йому за постійну турботу ветерани журналістики.

Юрій Работін — автор шести книжок поезії і прози. Він — заслужений журналіст України, член Національної спілки письменників України, лауреат літературних премій імені Панаса Мирного і Степана Олійника, нагороджений почесними грамотами Верховної Ради і Кабінету Міністрів України.

А нещодавно всі дізналися, що рішенням міжнародного журі Юрій Работін удостоєний звання Посла миру — лауреата літературної премії миру 2020 року. Ця премія заснована міжнародними громадськими організаціями США і Німеччини. Нею нагороджують за видатну літературну, міжнародну, громадську діяльність відомих письменників і вчених різних країн, чия високопродуктивна творчість, активна популяризація кращих шедеврів світової літератури об’єднує народи.

Одним із беззаперечних досягнень нашого ювіляра є організований ним Всеукраїннський форум «Українська мова — мова єднання», який у кінці серпня пройде в Одесі вже 22-й раз. У форумі постійно беруть участь представники всіх регіонів, тому що він справді об’-єднує всю Україну.

Від імені ветеранів одеської журналістики хочу сказати:

Шановний Юрію Анатолійовичу!

Ваша наполегливість та професіоналізм є запорукою подальшого впевненого поступу вперед на шляху утвердження держави, мови, історії нашої незалежної України.

Нехай Георгій Побідоносець, який є вашим янголом-охоронцем, завжди сприяє вам у добрих справах.

Бажаємо успішного здійснення всіх планів і задумів, доброго здоров’я і сімейного благополуччя!

За дорученням ветеранів журналістики Одеської регіональної організації НСЖУ —

Володимир ПАВЛІЧЕНКО

Від редакції. Колектив «Чорноморських новин» щиро вітає Юрія Анатолійовича Работіна з гарним ювілеєм!

Дякуємо за надійне плече, яке ви не раз підставляли як усій редакції, так і багатьом журналістам-«чорноморцям» у скрутних ситуаціях, і зичимо, щоб на вашому шляху траплялося якомога менше вибоїн-випробувань, щоб панувала злагода у родині (зокрема й у нашій великій — журналістській), щоб добрі наміри-задуми завжди увінчувалися успіхом.

Здоров’я, мужності, удачі!


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.