АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 ОКСАМИТОВИЙ ВЕЧІР НА ТЕАТРАЛЬНІЙ


22-09-2021, 17:00 |

Суботній вечір 11 вересня на Театральному майдані в Одесі був із тих, які залишаються в пам’яті назавжди. Справді оксамитовим.

 

На площі біля фонтану відбувався святковий балетний гала-концерт Classic & Modern «Одеса. Україна. Європа», яким завершувався «Оксамитовий сезон» в Одеській опері.

Насолодитися яскравим танцювальним видовищем прийшли сотні одеситів і гостей міста. Ті, хто не мав квитків, розташовувалися поблизу, адже дійство, що відбувалося на сцені, повторювалося на великих екранах.

Проведення концертів просто неба стало візитівкою фестивалю і його сильним демократичним меседжем.

Концерт розпочався вальсом та адажіо з балету Петра Чайковського «Лускунчик», що одразу налаштувало присутніх на святкову феєрію.

Програма — різноманітна: у ній — і фрагменти з найпопулярніших класичних балетів, і сучасні композиції на музику європейських авторів. Але попри складність, усе проходило чітко, виважено, номери виконувалися з високою професійністю й наснагою.

Чудовою декорацією слугувала і сама будівля театру, і фонтан біля неї, і старі дерева, що стояли навколо сцени.

Останнім номером концерту стала грандіозна прем’єра — постановка Георгія Ковтуна на музику Моріса Равеля «Болеро» за участі зірок одеського балету і запрошених визнаних виконавців світу. Темпераментний, сповнений пристрасті танець, у якому брали участь десятки артистів, вбраних у червоні, чорні та білі шати, став найвищою нотою, фінальним акордом усього гала-концерту.

Але й це ще було не все.

Після концерту глядачі милувалися світловим шоу у форматі 3D, що демонструвалося на англійській стороні улюбленого театру. Наш 130-річний Оперний уперше долучився до такої сучасної події. Серед кадрів світлового шоу — картини українських художників, в тому числі Марії Примаченко.

Чудовий вечір. Із тих, що запам’ятовуються назавжди...

Ольга ФІЛІППОВА


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.