АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 НАЙВИЩІ НАМОЛОТИ І НАЙБІЛЬШИЙ НАСТРИГ


8-12-2021, 17:00 |

Сільське господарство є однією з найважливіших складових економіки Одеської області. Галузь формує продовольчий фонд і сировинну базу для харчової та легкої промисловості, займає значне місце в експортному потенціалі регіону.

 

У січні — вересні нинішнього року індекс сільськогосподарської продукції порівняно із січнем — вереснем 2020-го становив 179,8%. Одещина посідає перше місце серед областей України за темпами зростання і третє — за обсягами виробництва сільгосппродукції.

За січень — вересень 2021-го індекс обсягу виробництва продукції рослинництва порівняно із січнем — вереснем 2020-го склав 195%. Одещина на першому місці в країні з виробництва зернових і зернобобових культур, на другому — ріпаку і кользи, на п’ятому — соняшнику. Її частка у загальних обсягах виробництва сільськогосподарських культур у загальних обсягах виробництва в Україні у цьогорічних січні — вересні становила: ріпаку і кользи — 10,1%, зернових та зернобобових культур — 9,3%, соняшнику — 7,4%, плодів та ягід — 5,1%.

Щодо індексу виробництва тваринницької продукції, то він за дев’ять місяців нинішнього року скромніший і становив 95,6%. Тут Одещина посідає 13-е місце серед областей за темпами зростання. На першому ми хіба що за кількістю овець та кіз із часткою 21,3% та за обсягом виробництва овечої вовни — 43,8% валового настригу в Україні.

Середньооблікова кількість штатних працівників підприємств сільського господарства (Дані щодо підприємств, установ, організацій та їхніх відокремлених підрозділів із кількістю найманих працівників 10 і більше осіб) у січні — вересні 2021-го становила 14 тисяч осіб, а їх середньомісячна заробітна плата — 8143 грн, що порівняно з таким же періодом минулого року більше на 26,9%.

У січні — червні 2021 року на розвиток сільського господарства, мисливства та пов’язаних з ними послуг було спрямовано 382,6 млн грн капі-тальних інвестицій, а це 6% від загального обсягу капітало-вкладень у регіоні, — повідомляє Головне управління статистики в Одеській області.


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.