АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 ПІЛЬГОВИЙ СТАЖ І КАРАНТИН


17-12-2021, 19:00 |

Деякі аспекти  зарахування стажу працівникам шкідливих професій.

 

Пільгові умови виходу на пенсію за віком визначені у статті 114 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування».

У період карантину, запровадженого задля недопущення поширення на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, чимало підприємств встановили скорочений графік роботи. Оскільки законодавством визначено, що за Списком №1 людина повинна відпрацьовувати щоденно не менше 6 годин, а за Списком №2 — не менше 8, періоди роботи за скороченим графіком, нижчим за передбачений законодавством, не буде зараховано до пільгового стажу.

Водночас є підприємства, які встановлюють скорочений робочий тиждень, наприклад, чотири дні на тиждень, але протягом повного робочого дня. У такому разі обчислення пільгового стажу здійснюється відповідно до пункту 7 Наказу 383.

Визначено, що у разі неритмічної роботи підприємства чи організації підрахунок пільгового стажу здійснюється в такому порядку: загальна кількість днів, протягом яких працівник повний робочий день був зайнятий на роботах із шкідливими умовами праці, ділиться на 25,4 — із шестиденним робочим тижнем і на 21,2 — із п’ятиденним робочим тижнем.

Відділ обслуговування громадян №14 (сервісний центр)
управління обслуговування громадян ГУ ПФУ в Одеській області


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.