АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Музи не мовчать


6-06-2022, 15:00 |

Нещодавно в Одеській національній музичній академії ім. А.В. Нежданової відбулася міжнародна науково-творча конференція «Трансформація музичної освіти і культури: традиція та сучасність».

 

Цей симпозіум започаткований ще у 1998 році, і навіть війна не завадила його проведенню. Вчені-музикознавці з різних країн зібралися для того, щоб обговорити питання музичної освіти, поділитися досвідом, послухати одне одного і знайти спільні рішення.

— Саме в такий час людям потрібне свято науки,

— вважає ініціаторка конференції, перша в історії Одеси жінка-доктор мистецтвознавства, професорка, завідувачка кафедри теоретичної та прикладної культурології ОНМА ім. А.В. Нежданової Олена Маркова.

Цьогорічна конференція була присвячена пам’яті засновників музичної культурології в Україні Івана Арсеновича Котляревського, Івана Федоровича Ляшенка та Олександра Григоровича Костюка.

У фаховій дискусії взяли участь науковці, докторанти, аспіранти, співробітники науково-дослідних інститутів мистецтва і культури, педагоги. Працювала й спеціальна секція, де виступали студенти вищих і середніх музичних навчальних закладів.

Відкриття конференції відбулося у Малому залі ОНМА за участі ректора, кандидата мистецтвознавства, професора Олександра Олійника, проректорки з навчальної роботи, докторки мистецтвознавства, професорки, народної артистки України Ольги Оганезової та проректорки з наукової роботи, докторки мистецтвознавства, професорки Олександри Самойленко. Прозвучало музичне вітання від викладачів академії.

Доповіді та дискусії відбувалися переважно онлайн, на платформі ЗУМ (завдяки короновірусу всі вже звикли до такого виду спілкування).

Палітра українських учасників була широкою: Київ, Львів, Одеса, Суми, Івано-Франківськ, Кривий Ріг, Дніпро, Херсон, Тернопіль. Долучилися також вчені із закордоння, зокрема з Бетцігау (Німеччина), Ханой (В’єтнам), Краків (Польща), Пекін, Гуанчжоу (КНР).

Як зазначають організатори, цьогорічні учасники науково-творчого симпозіуму були чудово підготовлені, виступали зі складними та цікавими концепціями, що викликали активну, гостру полеміку.

— Це щастя, коли в такі часи збираються люди, які розуміють і підтримують одне одного у прагненні розвивати музичну культурологію,

— підсумовує організаторка конференції Олена Маркова.

Ольга ФІЛІППОВА

Газета: Чорноморські новини
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.