АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Махінації із соцдопомогою


11-08-2022, 15:00 |

Одеські аудитори виявили розкрадання майже п’яти мільйонів гривень, призначених для надання соціальної допомоги.

 

За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури та Білгород-Дністровської окружної прокуратури повідомлено про підозру дев’яти учасникам організованої групи за численними фактами розкрадання майже п’яти мільйонів гривень бюджетних коштів, призначених для надання державної соціальної допомоги населенню, несанкціонованого втручання в роботу інформаційних автоматизованих систем та фальсифікації документів.

Кримінальні справи були відкриті за результатами проведення працівниками Південного офісу Держаудитслужби України ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності управління соціального захисту населення Білгород-Дністровської райдержадміністрації.

Аудитори задокументували цілу схему, коли умисно вносилися зміни до електронної бази даних під час формування виплатних списків, а після їх роздрукування ці зміни вилучали з бази даних.

Упродовж 2017—2021 років начальник управління соцзахисту населення Білгород-Дністровської РДА не лише налагодила протиправну схему привласнення бюджетних коштів, призначених для надання державної соцдопомоги, а й залучила до оборудки чотирьох своїх підлеглих, співробітника комерційного банку та трьох місцевих мешканців.

За підробленими документами шахраї заволоділи коштами, призначеними для виплат малозабезпеченим сім’ям, одиноким матерям, дітям, які виховуються у багатодітних родинах. Вони вносили недостовірні відомості до баз даних про необхідність призначення й отримання виплат соцдопомоги окремим мешканцям Білгород-Дністровського району, які раніше перебували на обліку управління як отримувачі соціальних допомог, без їхнього відома та за відсутності законних на те підстав, а також оформляли банківські рахунки й платіжні картки на нібито споживачів соцдопомог. Після призначення допомоги та затвердження виплатних відомостей на зазначених осіб незаконно нараховані гроші ділки знімали в банкоматах.

Правоохоронці задокументували 26 епізодів протиправної діяльності групи. До суду скеровано клопотання щодо обрання усім підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Пресслужба Південного офісу Держаудитслужби

Газета: Чорноморські новини
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.