АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 «Відтепер це є волею ООН»


6-12-2022, 15:00 |

Генеральна Асамблея ООН ухвалила резолюцію щодо створення реєстру збитків, завданих Україні внаслідок війни, розв’язаної Російською Федеацією, та виплат репарацій.

 За документ, що має назву «Забезпечення засобів правового захисту та репарацій у зв’язку з агресією проти України», підготовлений нашою стороною за співавторства більше півсотні держав, проголосували представники 94 країн, проти — 13, утрималися — 74.

Проти голосували: Білорусь, Центральноафриканська Республіка, Китай, Куба, Північна Корея, Еритрея, Ефіопія, Іран, Малі, Нікарагуа, Росія, Сирія, Зімбабве.

Резолюція містить підтвердження позиції держав ООН щодо підтримки суверенітету, незалежності, єдності й територіальної цілісності України та вимогу до РФ негайно припинити застосування сили й повністю і беззастережно вивести всі свої збройні сили з території України в межах її міжнародно визнаних кордонів.

Генасамблея визнає, що росія має бути притягнута до відповідальності за порушення міжнародного права, зокрема її агресію, а також міжнародного гуманітарного права і прав людини. Відповідно, юридичні наслідки для рф мають включати відшкодування збитків, завданих Україні.

Документ містить рекомендації державам щодо створення міжнародного реєстру таких збитків для документування доказів та інформації щодо шкоди, втрати або каліцтва, заподіяних війною фізичним і юридичним особам, а також державі Україна.

Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак у Телеграмі прокоментував ухвалення Генасамблеєю ООН проєкту резолюції так:

«За всі свої злочини Росія заплатить у всіх сенсах — включаючи репарації. Відтепер це є волею ООН. Усе буде Україна. Дотиснемо, розчавимо, переможемо».

Газета: Чорноморські новини
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.