АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Добро завжди перемагає зло!


6-12-2022, 17:00 |

У рекордно короткі строки Одеський оперний підготував для глядачів чудовий сюрприз — прем’єру балету «Білосніжка».

 

У театрі панувала по-казковому святкова атмосфера, адже вперше за час війни відбулася прем’єра для дітей! Одна з найулюбленіших казок братів Грімм ожила на сцені під музику польського композитора Богдана Павловського. Старовинний сюжет яскраво й вишукано постав у хореографії Гаррі Севояна та Яніни Кисельової. Під орудою заслуженого артиста України Ігоря Чернецького музичну казку втілювали на сцені артисти та оркестр театру, а також вихованці зразкового ансамблю класичного танцю «Фуете» школи мистецтв №14 та центру балету «Фуете гранд».

Цей вечір запам’ятається усім присутнім — у залі був аншлаг, постійно лунали гучні оплески дорослих та дітей. Наталія Івасенко в ролі Білосніжки була неймовірно легкою, ніжною та віртуозною. Роль шляхетного Принца органічно виконував соліст балету Андрій Пісарєв. Образ підступної Королеви-мачухи реалістично й переконливо грала Анастасія Корно, а її прислужниць — Ганна Станкевич, Анастасія Баннікова, Анастасія Черняк, Ілона Топчий, Марія Рязанцева та Оксана Чепіль. Тішили й смішили малечу вірні друзі Білосніжки — семеро гномиків — Нікіта Путрін, Роман Лобкін, Денис Черняк, Сергій Позняк, Віктор Пелих, Вадим Круссер та Павло Гриць.

Веселі й грайливі звірятка у виконанні юних артистів ансамблю «Фуете» додавали виставі казкової атмосфери. Маленькі глядачі не могли стримуватися й танцювали просто на місцях і в проходах.

У фіналі зазвучали фанфари — феєричне, захопливе дійство-оповідь про дружбу та всепереможну силу добра, передане мовою танцю.

Це чудова прем’єра, яка, впевнена, стане окрасою репертуару театру на багато років. Дітям дуже важливо знати, що добро, попри все, переможе зло. Ми переможемо!

— Те, що робить театр сьогодні, — гідне, щоб увійти в літопис. Ми намагаємося йти у фарватері культури України. Ми живемо наповненим мистецьким життям. Ми продовжуватимемо активно і креативно працювати. Навіть під час війни ми робимо все можливе, щоб реалізувати наші творчі плани,

— каже директорка Одеської опери Надія Бабіч.

Із 12 листопада у театрі поновилася серія ексклюзивних імпрез для дітей під назвою «Подорож маленького музиканта в Одеській опері». На дітвору очікує продовження мистецьких мандрів: нові захопливі історії про театр, знайомство з оперним і балетним мистецтвом, оркестром та музичними інструментами. І все це — в популярній, ігровій, доступній маленькому глядачеві формі.

Ольга ФІЛІППОВА

Газета: Чорноморські новини
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.