АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Важкі часи народжують сильних людей


28-08-2023, 15:00 |

Нещодавно в Одесі відбувся перший форум для волонтерів і про волонтерів — Social Camp Odesa 2023. Просто неба в Зеленому театрі зібралися більше 500 представників благодійних фондів, громадських організацій, бізнесменів, активістів й усіх, хто сьогодні задіяний у гуманітарній та військовій допомозі країні.

 

36 спікерів упродовж форуму відкрито та сміливо перед сотнями людей порушували питання, на які кожен зараз шукає відповідь: від психологічних аспектів до регулювання волонтерської діяльності та законодавчих ініціатив, що має запровадити держава, аби підтримати небайдужу спільноту.

«Волонтерство — це точно те, що має латати дірки і не бути системою. Завдання волонтерства — показати, де держава повільна й неспроможна, щоб вона швидко адаптувалася і залатала ці дірки. Права волонтерів мають бути захищені. Дайте нам можливість самоконтролю і самоорганізації, ми будемо в цьому ефективні. Держава ж повинна зробити так, щоб волонтерська діяльність була не потрібною»,

— наголосив один із спікерів дискусійної панелі «Партнери, а не вороги: які кроки має зробити держава, щоб підтримати або співпрацювати з волонтерським рухом» — керівник проєкту «Голос громадянського суспільства», професор Київського національного університету імені Тараса Шевченка Андрій Длігач.

За словами заступника директора фонду «Повернись живим» Олега Карпенка, який також долучився до Social Camp Odesa, подібні заходи є необхідними, адже за останні півтора року волонтерська діяльність зазнала масштабних трансформацій і спільноті потрібна платформа для обміну думками, перезавантаження та натхнення.

«Важкі часи народжують сильних людей. Тут, у Зеленому театрі, ми створюємо волонтерський хаб, який покликаний допомогти об’єднатися волонтерам, надавати їм необхідні знання й безкоштовний коворкінг»,

— зазначив координатор Social Camp Odesa і керівник Зеленого театру Віталій Карпенко.


 

 

Ініціатор Social Camp 2023 — український підприємець та імпакт-інвестор Єгор Гребенніков додав, що велика зацікавленість, виявлена з боку зареєстрованих учасників, лише підкреслює важливість проведення форуму в майбутньому. Боротьба триває.

«Волонтерська діяльність зі спринту перетворилася на марафон, що триває паралельно зі звитяжною працею ЗСУ і не має чітких часових рамок. Волонтерська спільнота сьогодні особливо потребувала перезавантаження, натхнення і сил для довгого забігу»,

— зазначив Єгор Гребенніков.

Вікторія БРУХАЛЬ

Газета: Чорноморські новини
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.