АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Тренерський почерк Пасічника


11-06-2024, 15:00 |

Як ми уже повідомляли, нещодавно відбулася відкрита першість Одеської області зі спортивного багатоборства на честь громадсько-політичної газети «Чорноморські новини». Натхненник змагань і їх головний арбітр — заслужений тренер України, майстер спорту міжнародного класу Микола Пасічник.

 

Микола Антонович регулярно організовує турніри серед вихованців і своєї школи, й інших шанованих тренерів, аби вони помірялися силами, продемонстрували нові прийоми боротьби, які освоїли на заняттях, а ще — весело і смачно (бо у фіналі особисто готує учасникам змагань богатирську кашу) провели дозвілля після змагань.

Цього разу до змагань долучилося 52 вихованців фізкультурно-спортивного товариства «Динамо», спортивного клубу поліції «Патріот», ГО «Дбайливе серце». 22 із них здобули перші місця у своїх вікових і вагових групах.

Утім, того дня усі стали переможцями, на чому й наголосив у своєму вітальному листі редактор «Чорноморських новин», заслужений журналіст України Іван Мельник:

«Шановні учасники турніру! Вітаю вас з вашою головною перемогою, якої ви всі досягли, незалежно від місць, які сьогодні посіли!

Ваша перемога в тому, що ви обрали правильний спосіб життя — обрали спорт. Бо спорт — це хороший вчитель. Він дисциплінує, він — виховує. Він дарує насолоду перемог, а також вчить витримки, навіть тоді, коли зазнаєте невдачі.

І головний урок, який дає вам спорт, — ви піднімаєтеся, враховуєте допущені помилки і рухаєтеся далі.

Цей урок знадобиться вам у житті, ким би ви не стали у майбутньому. Бо у будь-якій професії дисципліна, відповідальність за себе і за того, хто поруч, повага до партнера (адже спорт — це ще й чіткі правила поваги до того, хто стоїть супроти тебе) — це ті правила, які мають значення скрізь: і в буденних стосунках з усіма людьми, які вас оточують, і з батьками, які подбали про те, що ви маєте можливість займатися у цій секції, і, безумовно, з наставниками, котрі піклуються, аби з кожним заняттям ви ставали мужнішими, мудрішими, відповідальнішими…».

До речі, про батьків, які дбають, щоб їхні діти росли здоровими. Троє братів і дві сестри із родини Тимофєєвих-Рябіних уже багато років є вихованцями Миколи Антоновича Пасічника і його колишнього учня, а нині також тренера — Кирила Вікторовича Калашлинського. Мама Валентина Володимирівна активно вболівала і підтримувала своїх Анну й Анастасію, Івана, Олексія і Матвія, які у підсумку показали дуже хороші результати і які, за словами їхніх тренерів, мають гарні спортивні перспективи (усі вони — на фото з улюбленим наставником).

Ще одна сім’я, яку бачите на світлині, Ілля та Ірина Халдай і їхні діти Артем та Арина — постійні учасники змагань. Батьки — як помічники і меценати в організації турнірів, а діти — як дуже вправні і сумлінні вихованці.

Цікавлюся у мами, як вона наважилася відправити дочку на борцівський килим.

— Насправді, — каже пані Ірина, — ми шукали тренера для сина. Це було два роки тому, коли почалося повномасштабне вторгнення ворога на нашу землю. Тоді ніщо не працювало. Артемові було сім років, ми хотіли, щоб він тренувався, розвивався, мав можливість безпосередньо, що називається, наживо, спілкуватися з ровесниками. Знайомі порадили звернутися до Миколи Антоновича, який, за їхніми словами, дуже хороший наставник і який, попри всі виклики, не припинив занять з дітьми. Так ми й прийшли в клуб. І ні на мить не пошкодували! Ба більше: шукали тренера для сина, а в підсумку донька (тоді їй було п’ять) настільки захопилася боротьбою, що тепер це її ціль — досягти спортивного успіху.

— А тренування не занадто виснажують таких, ще доволі малих дітей? Як це позначається на їхньому навчанні? — допитуюся.

— Та що ви, навпаки! Вони стали набагато дисциплінованішими, відповідальнішими. Намагаються все у школі робити якнайкраще, щоб перед тренером не було соромно. Микола Антонович для них безсумнівний авторитет. І не тільки у спорті. Він має справжній хист вихователя, вчить своїх підопічних бути гідними, відповідальними людьми. За що йому величезне дякую від усіх батьків!

Як уже мовилося, після змагань і вручення медалей на юних спортсменів чекала традиційна богатирська каша від Миколи Антоновича Пасічника і цукерки від «Чорноморських новин».

Ольга СІРА
Фото Володимира ПАВЛІЧЕНКА

Газета: Чорноморські новини
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.