АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 Одеська залізниця взяла участь у ХІІІ міжнародному Чорноморському контейнерному саміті


20-09-2019, 13:30 |

Нещодавно в Одесі відбувся ХІІІ міжнародний Чорноморський контейнерний саміт. Учасники заходу обговорили перспектив розвитку контейнерного ринку, створення сприятливих умов для руху контейнерних потоків у регіоні, особливості конкурентної боротьби на ринку термінальних послуг та інші актуальні питання. У заході взяли участь кращі спеціалісти контейнерної логістики з України, Грузії, Румунії, Болгарії та Туреччини, зокрема керівники транспортних компаній, перевізники, оператори терміналів, лінійні агенти та експедитори.

На саміті із доповіддю щодо перспектив розвитку контейнерних перевезень залізницею виступив в.о. заступника директора регіональної філії з логістики та роботи з поромами Іван Ємець (регіональна філія «Одеська залізниця» АТ «Укрзалізниця»), який зазначив що перевезення контейнерів у складі контейнерних поїздів постійно збільшується: у 2018 році показник сягнув 72%, а за 7 місяців 2019 року вже становить 51% у порівнянні з аналогічними періодами попередніх років.

Також він окреслив пріоритетні завдання залізничників щодо контейнерних перевезень: для збільшення обсягів перевезень, пришвидшення термінів доставки і схоронності вантажів у контейнерах АТ «Укрзалізниця» організувала низку контейнерних поїздів і поїздів комбінованого транспорту у напрямках міжнародних транспортних коридорів: «Вікінг», «ZUBR», в перспективі - Китай – країни ЄС, Польща – Іран. У 2019 році було організовано курсування: - двох поїздів у міжнародному сполученні за маршрутом Білорусь – Україна – Румунія і за маршрутом Україна (Нижньодніпровськ-Вузол) – Польща. - транзитного поїзда за маршрутом Череповець 2 – Ізов (експ). - нового контейнерного поїзда «Containerships Train» за маршрутом Драугісте – Бровари і зворотно (на кінець липня перевезено 250 TEU); Крім того, з 9 вересня АТ «Укрзалізниця» організувала курсування контейнерних поїздів за маршрутами Чорноморськ-Порт – Балин, Чорноморськ-Порт – Гнівань, Чорноморськ- Порт – Старокостянтинів ІІ.

У найближчій перспективі запуск міжнародного контейнерного поїзда за маршрутом Одеса-Порт – Кишинів. Також заплановано запуск ще 3 міжнародних маршрутів контейнерних поїздів, а саме Китай – Європа, Польща – Україна, Німеччина – Україна.

За словами організаторів заходу, Чорноморський контейнерний ринок до кризи 2008 року зростав найшвидшими темпами у світі – до 40% на рік. Сьогодні він не тільки відновився, а й перевершив попередні досягнення. Активно розвиває інфраструктуру контейнерних перевезень і стивідорну діяльність у морських портах України.

Прес-центр регіональної філії «Одеська залізниця»


Газета: Чорноморський гудок
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.