АКТУАЛЬНІ НОВИНИ

 
   

КОНТАКТИ
Інформація повинна бути вільною.
Посилання — норма пристойності.




При використанні матеріалів посилання на джерело обов'язкове. Copyright © 2018-2024.
Top.Mail.Ru


 На Одеській залізниці переоснастили пристрої диспетчерської централізації


30-01-2020, 15:00 |

Працівники господарства сигналізації та зв'язку регіональної філії «Одеська залізниця» завершили роботи з технічного переоснащення (об’єднання)  пристроїв  диспетчерської  централізації. Роботи було виконано у рамках створення Регіонального центру управління перевезеннями служби перевезень філії «Одеська залізниця» (РЦУП) з районами управління (РУ) у Одесі та Знам’янці.

Перший етап виконання робіт містив технічне переоснащення дільниць Миронівка - Шевченко, Шевченко – Чорноліська. Робочі місця поїзних диспетчерів з Шевченківської дирекції залізничних перевезень було перенесено до приміщення Знам'янської дирекції залізничних перевезень. Потім працівники господарства сигналізації та зв'язку підключили, відрегулювали та перевірили працездатність серверів центрального поста по станціях Знам'янка і Шевченко та пристроїв мікропроцесорної диспетчерської централізації "КАСКАД". 

На другому етапі виконання робіт об'єднали пристрої диспетчерської централізації "Нева", оперативно-технологічного зв’язку та поїзного радіозв’язку на диспетчерській дільниці Гребінка – Шевченко та Шевченко – Помічна як одне робоче місце поїзного диспетчера.

Таким чином до Знам’янського регіонального центру управління перевезеннями окрім існуючих диспетчерських дільниць (П’ятихатська, Помічнянська, Долинська, Бобринецька, Колосівська, Знам'янський вузол) було передано з переведенням в адмінбудівлю Знам’янської дирекції залізничних перевезень  диспетчерів Миронівського та Шевченківського диспетчерських кіл включно з Шевченківським вузлом. Перехід до нової системи управління залежав від рівня інформатизації та автоматизації залізничного транспорту.

Для виконання цього завдання в лінійно-апаратному залі будівлі Знам'янської дирекції залізничних перевезень було змонтовано сучасне цифрове телекомунікаційне обладнання. Для організації цифрових каналів зв'язку між Шевченківською та Знам’янською дирекціями були задіяні чеські мультиплексори. Організація поїзного диспетчерського зв'язку, поїзного радіозв'язку, оперативно-технологічного зв'язку та цифрової системи документованої реєстрації переговорів побудовано на відомому словенському обладнанні. На робочих місцях поїзних диспетчерів встановлено сучасні, ергономічні, мультимедійні IP-термінали.

В роботах з переключення на нове обладнання були задіяні фахівці Знам'янської дистанції сигналізації та зв'язку, які попередньо пройшли спеціалізоване навчання.

Одночасно з роботами зв'язківців виконувалися роботи по заміні серверів мікропроцесорної диспетчерської централізації "КАСКАД", прокладання нових ліній зв'язку диспетчерської централізації, монтаж та пусконалагоджувальні роботи даної системи. Для виконання робіт з технічного переоснащення пристроїв мікропроцесорної диспетчерської централізації "КАСКАД" дільниць Миронівка - Шевченко, Шевченко – Чорноліська працівники господарством сигналізації та зв'язку провели глобальну роботу з технічного переоснащення  серверів центрального поста.

На виконанні робіт були задіяні майже два десятки фахівців виробничих підрозділів Знам'янської та Шевченківської дистанцій сигналізації та зв'язку. Також для організації робіт та надання технічної допомоги по організації переключень та плану виконання робіт надавалась допомога фахівців відділу СЦБ та зв'язку служби сигналізації та зв'язку.

Зазначимо, що основним принципом  удосконалення управлінням  перевізного процесу  є управлінням рухом поїздів на великих полігонах, що передбачає створення центрів управління перевезеннями. В РЦУПах сконцентровано функції поїзних диспетчерів, енергодиспетчерів та диспетчерів СЦБ та зв’язку рівня дирекцій залізничних перевезень.

Прес-центр регіональної філії «Одеська залізниця»


Газета: Чорноморський гудок
 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.